3/12/2014

Tortillasalaatti


Tehtiin mökillä aivan ihanaa ruokaa, jonka reseptin ryöväsin ystävältäni S:ltä. Ystäväni on melkoinen guru keittiössä ja viimeksi siellä kyläillessä herkuteltiin tortillasalaatilla ja meikä oli heti ihan myyty! Kaikkein parasta tässä on se, että jos korvaa juuston vaikkapa raejuustolla ja on maltillinen tortillachipsien kanssa, tämä on ihan passeli ruoka mun dieetillekin! Arvaattekin varmaan, mitä mussutetaan tänäkin perjantaina. ;) Ja tämä salaatti on myös maailman helpoin varioida erilaiseksi vaihtamalla tai lisäämällä ainesosia. Joku kerta vois ainakin kokeilla herkutella sinihomejuustolla höystettyä Tortillasalaattia...

Sinänsähän reseptistä puhuminen on hieman harhaanjohtavaa, sillä tämän salaatin väsääminen on lastenleikkiä; paistetaan vain jauheliha ja lisätään taco-mauste, pilkotaan kasvikset ja salaattijuusto, valmistetaan dippi ja sekoitetaan kaikki ainekset yhteen.




Me laitettiin salaattiosuuteen jääsalaattia, viinirypäleitä, kurkkua, paprikaa, punasipulia ja salaattijuustoa. Jauhelihaan lisättiin paistamisen jälkeen sellainen ihan tavallinen taco-maustepussi ja dippi tuli valmiista jauhepussista (makuna vois olla esim. barbeque, valkosipuli, tzatziki..) kermaviiliin sekoitettuna. Tortillachipsit napattiin suoraan pussista.

Ei siis muuta kuin pohjalle salaatti ja päälle jauheliha & murskatut tortillachipsit. Lopuksi vielä oman maun mukaan dippiä. Sekoita aineksia vähän ja sitten ei muuta kuin apetta ääntä kohti. Mmmmmm!!



Onko teillä ollut kiireinen viikko? Täällä on hirveät kurakelit ja koirien lenkittäminen on ihan kaameaa puuhaa - tai siis se lenkin jälkeinen putsausoperaatio. Tuntuu, että pitäis olla joka päivä imuroimassa hiekkaa ja kuraa  lattioilta. Sen lisäksi hurahdettiin hiihtolomalla miehen kanssa ihan täysin Dexteriin ja ollaankin tapitettu sitä Netflixistä aika ahkeraan. :D

Pariisi-postaukseen toivoisin kovasti niitä teidän vinkkejä ja suosikki-nähtävyyksiä! :)

12 kommenttia:

  1. Tuli nälkä! Ihanan simppeliä, pitääpä laittaa kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan! :) Mulleki tulee aina nälkä kun lukee ihmisten herkku-postauksia. :D

      Poista
  2. Tämä on kyllä inhottavinta aikaa, mitä koiran lenkittämiseen tulee. Kura jää tosi tiukasti kiinni karvoihin ja vaikka suihkussa käydäänkin, niin lattiat on hiekkaa täynnä. Näillä keleillä arvostan erityisesti kotimme toimivaa pohjaratkaisua; takaovesta pääsee kodinhoitohuoneen läpi suoraan kylppäriin suihkutteleen koiran :) Onneksi on suunniteltu tämmöinen luksusratkaisu rivitalokolmioon, koiraihminen arvostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nii-in! Meikäki arvostais tuollaista pohjaratkaisua meidän kotiin, toi on kyl tosi käytännöllinen ja hyvä koiratalouteen (ja miksei muutenkin). :)

      Poista
  3. Oo, niin herkun näköistä salaattia, että taitaa tänään olla kokeilun paikka :) M

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Kokeile ehottomasti, oli kyllä sen verran herkkua! :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)