3/12/2015

Totuuden torvi



Banana Mama's blogin iloinen ja sädehtivä Erika-Maria haastoi meikäläisen kertomaan paljastuksia itsestäni. Ei kait siis muuta kuin tuumasta toimeen!

Säännöt:

"Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
Haastetun pitää valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
Haastetun pitää esittää 11 uutta kysymystä haastetulle.
Sinun pitää kertoa, kenet 11 olet haastanut.
Ei takaisin haastamista."

1. Himoitsin koko raskausajan lohitartareita, herkkua, jota meillä on miehen kanssa ollut tapana aina silloin tällöin tehdä. En oo vieläkään saanut aikaiseksi valmistaa niitä, vaikka synnytyksestä on jo 5 viikkoa! :D

2. Stressaan aika paljon etukäteen tilanteita ja asioita, jotka on mulle uusia. Esimerkiksi nyt, kun lähes kaikki on vauvan kanssa uutta ja tuntematonta, mietin valmiiksi erilaisia skenarioita siitä, miten vaikkapa kaupassa käynti vauvan kanssa kahdestaan menisi tai miten siihen pitäisi valmistautua ja mikä voisi mennä "pieleen". Viime viikonloppuna oltiin valjakkokisoissa ja mä stressasin jo etukäteen, että mitä jos vauva vaan itkee siellä tai mitä jos siellä ei oo mitään paikkaa missä imettää (vaikka meillä oli varalta pumpattua maitoa pullossa mukana)..

3. Ennen olin ihan kesäihminen, mutta viime vuosina oon huomannut lämpeäväni enemmän talvelle. Siis sille oikealle talvelle, johon kuuluu lumi ja pakkanen. Ehkä nimenomaan kevättalvelle, että aurinkokin näyttäytyy!

4. Ollaan miehen kanssa oltu yhdessä jo 8 vuotta ja vieläkin aletaan nukkumaan lusikassa. Ihan vasta sanoin viimeksi miehelle nukkumaan alkaessa, että Eikös ne monta vuotta yhdessä olleet parit nuku tässä vaiheessa jo visusti eri päädyissä sänkyä? johon mies tuumas että Jos sä semmosta ootit, niin oot kyllä mennyt väärän miehen kanssa naimisiin. :D On kyllä ollut ihana huomata, että vauvan syntymän jälkeen sitä katselee tuota miestä vielä enemmän sydän läpättäen.

5. En tajua yhtään (nyt niin pinnalla olevista) puutarhajutuista. En kukista, en kasveista, enkä yrteistä. Että miten niitä istutetaan tai varsinkaan miten ne saa pysymään hengissä!

6. Mulla on tympeä tapa ajatella aina kun jotain hyvää tapahtuu, että kohta varmaan tapahtuu sitten vuorostaan jotain pahaa. Niin kuin hyvää ei voisi sattua kohdalle ilman jotain negatiivista! Oon yrittänyt jo kaaaauan aikaa päästä tästä ajattelutavasta eroon.

7. Katson Salkkareita. Ne vaan kuuluu meikä-suomalaisen elämään samassa kategoriassa saunan ja jääkiekon ja muiden suomalaisasioiden kanssa.

8. Mulla on tosi huono ryhti. Nuorena röhnötin niin etukumarassa, että oon kaikissa valokuvissa ihan gorillan näköinen (siis ryhtini puolesta! ;).

9. En oo ikinä polttanut tupakkaa, en edes maistanut. Enkä niitä muitakaan; nuuskaa, huumeita, sikareita jne. High five meikälle!

10. Koen, että oon aina ollut vähintäänkin perusonnellinen. Ja sitä kautta tosi onnekas.

11. En osaa nukkua metelissä. En liikkuvissa ajoneuvoissa, en telkkarin tai pyykkikoneen pauhaessa taustalla. En silloin kun meidän armas vauvamme hölisee öisin omia juttujaan sängyssään. Muutama päivä sitten päätin kokeilla laittaa yöksi korvatulpat. Ah, mitkä unet sainkaan nukuttua (ja kuitenkin herään niihin tarpeellisiin ääniin tulppien läpi)!


Sitten niihin Erika-Marian kysymyksiin:

1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
Ihan alunperin pistin pystyyn hääblogin. Halusin jonkin paikan, jonne tallettaa ideat ja ajatukset tulevia häitämme koskien. Häiden jälkeen päättyi luonnollisesti hääblogin elinkaari, mutta en enää oikein osannut olla ilman blogia. Siispä avasin tämän nykyisen blogini ja tällä tiellä ollaan edelleen. :)

2. Jos olisit julkisuudenhenkilö, kuka olisit?
Olisin varmaan Jennifer Lawrence, koska hän on päässyt näyttelemään mun ykkössuosikissa, Nälkäpelissä pääosaa. Tai sitten olisin Jane Austen, olisi siistiä olla Ylpeys ja ennakkoluulon kirjoittajan pään sisällä ja nähdä ja kokea 1800-luvun elämää.

3. Mihin maahan haluaisit seuraavaksi matkustaa?
Islanti oli mun ja miehen matkalistalla seuraavana, ennen kuin saatiin kuulla vauvan tulosta. Ehkä tässä elämäntilanteessa haluaisin matkustaa jonnekin lämpimään, jossa on turkoosia vettä ja hotellipaketti, joka luo mahdollisimman rennot ja helpot puitteet pienen kanssa matkustamista ajatellen.

4. Onko sinulla elämänohjetta, jos on millainen/mikä se on?
Muistuttelen itselleni aina, että "Nauti pienistä ilon hetkistä" ja "Älä stressaa turhasta". Yritän aina ottaa miehestäni mallia, hän on niin positiivinen ja iloinen ihminen ja osaa nauttia elämästä ilman turhia panikointeja.

5. Miten rentoudut?
Hyvän leffan tai sarjan ääressä. Miehen kainalossa. Leffateatterissa. Herkkujen äärellä. Jalkahieronta on aika ässä! Blogeja tai kirjaa lueskellen.

6. Leffa vai kirja?
Riippuu ihan sen hetkisestä fiiliksestä! On aikoja, jolloin olen kokoajan nenä kiinni kirjassa ja on aikoja, jolloin en jaksa edes vilkaista kirjoihin päin. Tällä hetkellä keskittyminen ei riitä kirjojen kahlaamiseen, joten valitsen leffan (vaikkei keskittyminen kyllä nykyään riitä kokonaiseen leffaankaan :D).

7. Jos saisit viettää päivän juuri niin kuin haluat, mitä tekisit?
Hmm! No aamulla rauhallinen herätys ja tavallisesta poikkeava aamupala. Sitten ehkä vähän shoppailemaan ja lounas kaupungissa. Kotona köllimistä koko perheen voimin ja kävelylenkki vaikkapa kaupungin maisemissa. Illemmalla leffaan ja sieltä kotiin syömään. En näin äkkiseltään sen hehkeempää keksinyt. :D

8. Ihanin vaate, jonka omistat?
Jaaaaa, tästä tulikin mieleen, että pitäisi varmaan kaivella tuolta hyllyjen kätköistä mun normaalit vaatteet esille ja pistää raskausajan vaatteet pois..! :D Varmaan se ihanin vaate on joku noista juhlamekoista.

9. Mitä on seuraavaksi ostoslistallasi?
Hammastahna. Mutta jos ei puhuta ruokakauppaostoksista, niin Diorin geelimäistä päällyslakkaa pitäisi hankkia uusi puteli. Niin ja ristiäisiin mekko (ellei jokin omista vanhoista mene sujuvasti päälle!).

10. Millainen olet äitinä?
Vaikea sanoa vielä, kun olen niin tuore tapaus. En kuitenkaan varmaan ihan se perinteisin. Varmaan sellainen höpöttelevä ja paljon jutteleva äiti. Aktiivinen, toivoisin. Siis vauvan kanssa.

11. Mitkä kolme asiaa ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Riippumaton, cokista ja Gillian Flynnin uusimman teoksen (jota ehdin pari sivua lukea ennen synnytystä).



Heitämpä haasteen eteenpäin murulleni aka ystävälleni Selinalle Kun äiti kelaa -blogiin, ihanalle ja pirteälle Minnalle Perhosia masussa -blogiin, kiistatta hauskimmalle bloggaajalle Lauralle Mamma rimpuilee -blogiin ja koukuttavasti ja elämänmakuisesti kirjoittavalle Annalle Anna Karin -blogiin. En kyllä katsonut nyt lukijamääriä haastamistani blogeista ja haastelin vain neljä bloggaajaa, mutta sou not!


Kysymykset teille arvon haastetut:

1. Pääsiäismuna vai mämmi? Miksi?
2. Jäikö koululiikunnasta traumoja? Kerro mehevimmät traumat!
3. Paljasta salainen (salaiset) paheesi!
4. Jatka lausetta sopivalla substantiivilla tahi verbillä: Olen hyvä __________ ja loistava __________!
5. Tämän hetken katsotuin sarjasi tv:stä/Netflixistä/tms?
6. Mikä oli paras tekemäsi kolttonen lapsena?
7. Kuvaile tyypillistä arkipäivääsi viidellä eri adjektiivilla.
8. Rustaa unelmiesi treffit. ps. Deittikumppanin ei tässä kuvitteellisessa tehtävässä tarvitse olla oma miehesi. ;)
9. Mikä on viimeisin lukemasi kirja? Heitä pika-arvostelu siitä.
10. Keneen Greyn Anatomian hahmoista samaistut eniten ja miksi? Jos et tiedä mikä Greyn Anatomia on ja/tai et ole katsonut sitä, shame on you ja mars dvd-ostoksille!
11. Oliko tänään hyvä vai huono päivä? Miksi?

4 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta ;)
    Mulla on toi talvirakkaus myös nostellut päätään viime vuosina, oon miettinyt johtuisko se siitä, että talvet on nykyään ihan muuta kun silloin kun itse oli pieni? Mä kans tykkäisin pakkasesta ja lumesta, mitä ei viime vuosina ihan hirveästi olla saatu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, viime talvet on kyllä olleet aika surkeita. Onneksi tänä talvena saatiin lunta (ainakin tänne Ouluun!). :) Ollos hyvä, ootan innolla sun vastauksia! ;)

      Poista
  2. Olipa ihana lukea vastauksiasi :)! Kiitos postauksesta <3! PS. Olen ihan yhtä pihalla noista viherjutuista... :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! :) <3

      Heheh, en siis ole ihan yksin tietämättömyyteni kanssa! :D

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)