3/19/2015

Riemukaarella


Näin keväisin alkaa matkustusjutut taas polttelemaan, tekisi mieli lentää sinne ja tänne ja tuonne, nähdä ja kokea, taltioida kameralla ja silmillä, haistella uusia tuulia ja maistella muun maan makuja. Oi että. Ihan heti ei kuitenkaan ole tiedossa sen kummempia matkoja, lähinnä kotimaan reissuja auton kyydissä, joten pahimpaan matkustuskuumeeseen ajattelin vihdoin purkaa teille näitä viime kesän Pariisissa räpsittyjä kuvia tunnelmineen. Jotenkin hassua ajatella, että olin jo tuolloin raskaana, mutta meillä ei miehen kanssa ollut hajuakaan siitä. Vauva on päässyt jo mahassa ollessaan ulkomaan reissuille. :)







Riemukaarihan on tietysti jo itsessään näkemisen arvoinen kohde. Varmaan suuri osa Pariisiin matkustavista tahtoo nähdä siitä edes vilauksen ja moni varmasti törmääkin Riemukaareen talsiessaan pitkin Champs-Élyséesiä. Mutta meikäläisen vinkki numero yksi on, että kavutkaa Riemukaaren huipulle! Muutaman roposen siitä lystistä saa pulittaa ja "muutaman" porrasaskelman huipulle saa kavuta, mutta on takuulla sen arvoista. Kattokerroksesta on meinaan melkoisen hienot näkymät, esimakua saatte näistä kuvista:






Vinkki numero kaksi on lisäviilausta varten; ajoittakaa Riemukaari-visiitti sellaiseen aikaan päivästä, jolloin alkaa hämärtyä. Me kivuttiin Riemukaarelle niin, että ehdittiin hyvin ottaa kuvia maisemista ennen kuin illan päänäytös alkoi; Eiffel-torni tarjoili mahtipontisen valoshown, jota kyllä kelpasi tuijotella tovin jos toisenkin. Muutenkin kaupunkia oli kiva tiirailla sekä valoisaan että hämärään aikaan, ihan eri fiilikset sai maisemista.

Tää olikin muuten reissun ainoa päivä, kun jaksettiin valvoa niin myöhään, että oltiin hämärän aikaan ulkona. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)