7/09/2015

Texmex-piirakka


Tämän lempeästi tulisen ja suussa sulavan texmex-piirakan ohjeen löysin Liemessä -ruokablogista. Tykkään mausteisesta ja sopivasti tulisesta ruuasta, joten päätin kokeilla tätä reseptiä synttäripöytään. Hyvin onnistui, mutta ensi kerralla laitan vielä vähän enemmän potkua. Käytin mietoa chiliä, ehken sitä lähde vaihtamaan, vaan lisään joukkoon jalopenoa. Piirakka maistui meikäläisen mielestä parhaalta kylmänä.






TEXMEX-PIIRAKKA (x 2)


POHJAT:

300 g voita
1 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
hyppysellinen suolaa


TÄYTE:

400 g jauhelihaa
1 sipuli
0,5 punainen paprika
1 pss maissia
2 munaa
2 creme fraichea
1 rkl voita
1 rkl ruokosokeria
puolikas pullo Tannisen chilinen suklaakastiketta
200 g salsaa
chili
oreganoa
kuminaa
suolaa
pippuria


1. Pohjien teko: Sekoita jauhot ja suola keskenään ja lisää joukkoon sula voi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Voitele vuoat ja painele taikina niiden pohjalle tasaisesti.

2. Täytteen valmistus: Kuullota sipulisiivuja. Lisää joukkoon paloiteltu paprika, ruokosokeria ja ripaus suolaa. Nosta lämpötilaa ja anna karamellisoitua n. 5 min ajan. Anna vetäytyä. Paista pannulla tuore tai kuivattu chili. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta haluamallasi tavalla. Lisää salsa ja chilinen suklaakastike sekä lopuksi vielä maissi.

2. Piirakoiden kokoaminen: Sekoita kaikki edellä valmistetut täytteet keskenään. Ripottele osa täytteestä piirakoiden pohjille. Kaada päälle keskenään sekoitetut kananmuna-creme fraichet. Ripottele päälle loput täytteistä. Paista uunin keskiosassa 180 asteessa 30-40 min.


En löytänyt kaupasta tuota Tannisen chili-suklaakastiketta, joten käytin omasta jääkaapista löytyvää makeaa chilikastiketta. Toimi aivan hyvin. Samoin jätin salsan pois ja korvasin sen tomaattimurskalla. Seuraavalla kerralla voisi tosiaan lisätä joukkoon jalopenoja ja käyttää vaikkapa jotain maustettua tomaattimurskaa. Paprikaakin taisin heittää surutta sen kokonaisen joukkoon.

Kuvissa piirakka on lohkoina, koska leipaisin sen hyvissä ajoin ennen synttäreitä ja pakastin sen osissa. Aivan maukasta oli muuten pakastamis-sulatus -rumban jälkeenkin!


1 kommentti:

Kiva kun kommentoit! :)