6/17/2015

Fazerinakakku & Porkkanakakku


Ensimmäiset reseptit, joita lupailin teille tuossa taannoin, tulevat tässä. Valitsin tähän juhannuksen kynnykselle oikeita superherkkuja, mikäli jollain on vielä mietinnässä jälkkärit tai vierastarjottavat. ;) Kuten kerroin, olen bongannut blogeista monta monituista hyväksi ellei peräti loistavaksi osoittautunutta reseptiä niin leivonnaisten kuin arkiruokienkin joukosta. Nämä ensimmäiset reseptit saattavat olla jo monen teistä tiedossa (etenkin tuo porkkanakakku), ne kun on varsin tutuissa blogeissa olleet esillä.



PORKKANAKAKKU


POHJA:

6 dl jauhoja
4,5 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl soodaa
1 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
6 munaa
noin 9 dl porkkanaraastetta


KUORRUTUS:

noin 8 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa


1. Pohjan teko: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Lisää öljy ja vielä viimeisenä porkkanaraaste. Kumoa seos uunipellille ja paista 200 asteessa 30-40 minuutin ajan uunin keskitasossa.

2. Kuorrutuksen valmistus: Sekoita keskenään voi ja tuorejuusto. Siivilöi seokseen mukaan tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.

3. Kakun kokoaminen: Kumoa kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Koristele halutessasi nonparelleilla tms.


Tosi hyvää! Kuorrute on tooooooodella makeaa ja pohja suussasulavaa. Enpä olisi uskonut, että kakku, jossa porkkana on pääroolissa, voisi olla näin hyvää! Bongasin porkkanakakun ohjeen Jonnamaista -blogista. :)



No sitten toiseen reseptiin! Tästä kakusta tuli niin hyvää, että meinaa alkaa kuola valumaan jo pelkästä kakun ajattelusta... Kokeile tätä, oikeesti! Jos oot suklaan ystävä, etenkin fazerinan ystävän, tää tulee olemaan niin sun juttu. Slurps.



FAZERINA-KAKKU

POHJA:

20 kpl Fazerina keksejä (melkeimpä koko paketillinen)
reilu 100 g voita


TÄYTE:

400 g Fazerina suklaata (tmv. appelsiinilla maustettu suklaa)
400 g tuorejuustoa (200g appelsiinin makuista, 200g maustamatonta)
4 dl vispikermaa
3,5 dl tomusokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl vahvaa kahvia
3 liivatelehteä


1. Pohjan teko: Hienonna keksit muruiksi ja sekoita niihin sulatettu voi. Rasvaa irtopohjavuoan reunus ja jauhota se tomusokerilla. Voit asettaa reunuksen suoraan tarjoiluastialle ja tehdä kakun siihen. Painele keksimuru-voi -seos tasaiseksi pohjaksi ja laita tarjoiluastia reunuksineen ja pohjineen jääkaappiin.

2. Täytteen valmistus: Sulata suklaa ja liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lisää  tomusokeri ja kaakaojauhe joukkoon. Sulata liivatelehdet kuumassa kahvissa ja lisää ne (vähän jäähdyttyään) ohuena nauhana seokseen, samoin sula suklaa. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

3. Viimeistely: Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Kopauta irtopohjavuoan reunusta hieman, jotta pahimmat kuplat poistuvat. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele oman makusi mukaan.


Kakusta riittää noin 12 hengelle. Itse tein pohjan alkuperäiseen reseptiin nähden tuplana, sillä en meinannut saada seosta riittämään koko vuoan leveydelle. Mikäli teet pohjan pieneen irtopohjavuokaan, voi vähempikin määrä keksimuruseosta riittää. Tämän superherkullisen kakun ohjeen sieppasin Uusi Kuu -blogista. :)

Nyt pitäisi alkaa viimeistelemään pakkailuja, mieli ja keho haluaisi kyllä ennemmin päikkäreille tsiljoona herätystä sisältäneen yön jäljiltä, mutta ei auta - tänään kutsuu Kuusamo ja mökkijuhannus! :) Mitäs juhannussuunnitelmia teillä on? Mua vähän jännittää, miten mökkeily sujuu nyt, kun vauva on mukana. Tiedättehän, ne automatkat, nukkumiset vieraassa paikassa jne...


5 kommenttia:

  1. Oooh, suklaahullun juhannuskakku taisi löytyä <3! Kiitos reseptistä :)!! Ja ihanaa Juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hohoo, kerrohan sitten, maistuiko kakku ja oliko se meikäläisen kehujen arvoinen :) Kiitos näin jälkikäteen, toivottavasti teilläkin oli ihana juhannus! <3

      Poista
  2. Käytitkö tummaa kaakaojauhetta vai sokeroitua?

    VastaaPoista
  3. Käytitkö tummaa kaakaojauhetta vai sokeroitua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Mä käytin fazerin tummaa kaakaojauhetta. :)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)