2/24/2015

Asuntoautolla Ruotsin poikki - matolääkkeitä ja karavaanialueita


Vauva-arjen vastapainoksi otetaampa tähän väliin viimeinen katsaus meidän syksyn asuntoautoreissulle! Edelliset osat löytyvät täältä: 1, 2, 3, 4, 5. Viimeksi köröteltiin Norjan ja Ruotsin rajamailla ja nyt ollaankin jo Ruotsin puolella. Koska tää mun muisti on pettänyt mut viime aikoina turhan usein, ei se tälläkään kertaa tuota sen suhteen pettymystä - en enää muista, missä yövyttiin. :D

Anyhow, saavuttiin Ruotsin puolelle iltahämärällä, bongattiin melko lyhyen etsinnän jälkeen karavaanarialue ja pistettiin yöpuulle. Aamulla lähdettiin kuuliaisina kansalaisina metsästämään paikallista eläinlääkäriasemaa matolääkkeiden takia. Tää oli kyllä niiiiiiiin helpommin sanottu kuin tehty! Jostain turisti-infosta selvisi lopulta, että kaupungin (?) ainoa eläinlääkäri löytyi jostain raviradan liepeiltä. Sinne siis.



Ensin ei meinattu saada koko matolääkkeitä, kun aiemmasta informaatiosta poiketen meidän olisikin pitänyt varata eläinlääkärille aika, että saadaan tytöille napit naamaan ja laillinen exit Ruotsista Suomeen. Onneksi vastaanotossa tultiin vastaan ja lyhyen odottelun jälkeen saatiin napit naamariin ja leimat lappuihin. Ja tietysti maksaa mukavat summat tästä lystistä.

Koska lekurin etsintään oli vierähtänyt hyvä tovi, päätettiin lähteä hissun kissun etenemään seuraavaa pysähdyspaikkaa kohti. Ei oikeastaan tiedetty, missä nukuttaisiin seuraava yö, mutta kun sattuman kautta päätettiin koukata sellaisen "kivan idylliseltä näyttävän" kylän poikki ja kun vielä hoksattiin siellä olevan nätillä paikalla karavaanialue, niin tottahan me sinne sitten jäätiin. Kaikki tämän postauksen kuvat onkin otettu tältä karavaanialueelta.





Käytiin tutkailemassa ympäristöä koirien kanssa, ihasteltiin idyllisiä maisemia, kuvailtiin, tehtiin rauhassa ruuat ja katsottiin läppäriltä leffoja. Alueella oli pari muutakin asuntoautoporukkaa meidän lisäksi ja oli aika hassua, ettei nähty kertaakaan alueen omistajia. Respassa ei ollut ketään kun saavuttiin, soitettiin ovessa näkyvään numeroon, ok - saadaan yöpyä täällä ja omistajat tulevat päivän aikana takaisin niin voidaan maksellakin. No mutta kun ei tulleet. Aamulla lähdettiin aika aikaisin liikenteeseen, käytiin vielä varmaan viidennen kerran koputtelemassa respan oveen; ei ristin sielua. Jälkikäteen meitä untuvikkoja valaistiin, että tuollainen on varsin tyypillistä karavaanaritoimintaa. Ai niin ja myöhemmin saatiin tekstiviesti, jossa ihmeteltiin, kun ei oltu maksettu yöpymisestä... Selitettyäni tilannetta sovittiin, että laittavat sähköpostiini laskun ja maksan yöstä sitä kautta. Arvatkaapa, tuli mitään laskua koskaan sähköpostiini... Uskomatonta. :D

Kun matkaan lähdettiin aamuvarhain, saavuttiin Haaparantaan ja Ikean parkkipaikalle aika tarkalleen just, kun ovet avattiin. Parin tunnin shoppailukierros Ikeassa ja auton nokka kohti Oulua - oikein bueno reissu paketissa!






2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit! :)