8/14/2012

Lumikki ja metsästäjä

Pitkästä aikaa leffa-arvostelua!


Tulin tässä pohtineeksi, että mielelläni kirjoittelen näitä elokuva-postauksia ja vinkkaan teille hyvistä (uutuus)elokuvista,
mutta entäs te lukijat, tykkäättekö lukea leffa-postauksiani?

Tänään on siis vuorossa uuden uutukainen, elokuvateattereissa parhaillaan pyörivä, Lumikki ja metsästäjä, joka on modernisoitu ja mukautettu verio vanhasta Disneyn klassikosta, Lumikista.



Finnkinon sivuilla elokuvasta kerrotaan seuraavaa:

"Lumikki herää henkiin kauniimpana ja uljaampana kuin koskaan eeppisessä fantasiaseikkailussa. Kristen Stewart (Twilight-elokuvat) on Lumikki, jonka kauneus on uhka maata otteessaan pitelevälle pahalle kuningattarelle (Oscar®-voittaja Charlize Theron). Ilkeä hallitsija lähettää metsästäjän (Chris Hemsworth, Thor 3D) surmaamaan Lumikin, mutta tämä jättääkin tytön henkiin ja opettaa hänet tarttumaan miekkaan ja lähtemään taisteluun maan kohtalon puolesta. Lumikin lumovoima ja rohkeus saavat valtaansa myös prinssin (Sam Claflin, Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä). Tämän täysin uudenlaisen Lumikki-tarinan takana ovat Liisa Ihmemaassa -elokuvan tuottaja Joe Roth ja Sam Mercer (Kuudes aisti). Elokuvan on ohjannut mainoselokuvien parissa kannuksensa kerännyt ja visuaalisesta otteestaan tunnettu Rupert Sanders."



En odottanut elokuvilta paljoa, itse kun en ole hirmuinen fantasiaseikkailujen ystävä, mutta sainkin yllättyä iloisesti! Elokuvan päähenkilö, Kristen "Bella" Stewart, tosin ei jaksanut oikein innostaa. Ei sillä, hyvin hän roolistaan suoriutui, mutta en vain ymmärrä, miksi näitä pinnalla olevia Hollywood-staroja täytyy tunkea jokaiseen mahdolliseen elokuvaan. Hohtohan niistä tähdistä vain katoaa liiallisen ruutuajan vuoksi.
No mutta, back to business! Charlize Theron oli pahana kuningattarena loistovalinta; hän teki roolihahmostaan sekä karmivan että surullisen sympaattisen. Kuningattaren pahuus ei (tässä elokuvassa) ollutkaan aivan niin mustavalkoista.

Myös karismaattinen metsästäjä (Chris Hemsworth) toi elokuvaan puhtia. Sydämensä kovettanut, mutta silti pohjimmiltaan hyvä metsästäjä päätyy onnettomien sattumien kautta auttamaan Lumikkia. Elokuvan edetessä hänenkin tarinansa alkaa avautua katsojille.



Muutenkin pidin elokuvan twisteistä. Juoni ei tallannut paikoillaan eikä myöskään edennyt ennalta-arvattavasti. Suurin ihmetyksen ja ihastuksen aihe löytyi kuitenkin tarinan yhdestä pääaiheesta; rakkaudesta.

Jos elokuvan loppuratkaisusta voi mitään päätellä, tarina saanee jatko-osan. Elokuvan loppu jätettiin auki ja katsojat kysymysten äärelle.

Kuvat : Google

Suosittelen!

ps. Elokuvahan on vilkaisun arvoinen ihan jo pelkästään Hemsworthin (metsästäjä) vuoksi! ;)

pps. Kiitos hirmuisesti kaikista ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen!! :)

2 kommenttia:

  1. Kaikista eniten tuossa versiossa ihmetyttää se että Kristen olisi muka jossain maailman kaikkeudesa/universumissa/galaksissa kauniimpi kuin Charlize? NEVER! :D ..pitäis kyllä käydä kattomassa toi leffa silti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No NIIMPÄ! :D Mietin ite ihan samaa kun leffaa katsoin. Se piti vissiin väkisin se Kristen saada mukaan kassamagneetiksi, että unohtui vallan tuollainen "pikku" seikka.. ;)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)