4/26/2012

Persikkarahkatorttu

Ensimmäisen kerran tein tätä tajuttoman herkkua persikkarahkatorttua pari vuotta sitten pääsiäisenä. Tänä vuonna sain sitten viimein aikaiseksi valmistaa sitä uudestaan. Ja voi että se oli jälleen kerran niiiiiiin hyvää!

Haluan siis ehdottomasti jakaa reseptin teidän kanssa, ja älkää välittäkö kuvista, ne eivät oikein puhu tortun puolesta. Maku on kuvia vielä paljon paljon parempi. :)


Persikkarahkatorttu

  Pohja:
1 pkt (400g) murotaikinaa

 Täyte:
1 pkt (250g) maitorahkaa
1 tlk (2.5dl) vispikermaa
3 kananmunaa
1-2 sitruunan raastettu kuori (ite oon tykänny laittaa melkein kaks!)
0.5 dl sitruunan mehua
0.75 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

 Pinnalle:
2 tlk (a` 425g) persikanviipaleita
1 dl vettä
0.5 dl hyytelösokeria


Painele murotaikina piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan. Sekoita täytteet keskenään, kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.


 Anna tortun jäähtyä.

Valuta persikat hyvin ja asettele tortun päälle.


 Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri kokoajan sekoittaen.
Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä pari minuuttia.

Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti, sitten runsaammin.

Tarjoa torttu kylmänä.

Ehdottomasti kylmänä! Lämpimänä tämä herkku ei maistulta herkulta ollenkaan. Muutama tunti vähintään jääkaapissa viilenemässä ennen tarjoilua.

Sitten vaan herkuttelemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit! :)