12/02/2011

Resepti: Chili con carne tortilloilla

Tätä herkkuruokaa tehdään usein viikonloppuisin ja siitä riittää helposti myös seuraavan päivän lounaaksikin asti. Resepti on sekoitus Koko perheen Ruutukokin ohjetta ja minun ja miehen sovellusta.

Ruutukokissa ruokaan lisätään enemmän nesteitä (vettä, tomaattikastiketta ja -sosetta), mutta meidän versiossa ei, koska siten lopputulos on tortillaan sopivampaa. :)


Chili Con Carne (4 annosta)


2 kpl sipuleita
2 rkl öljyä tai voita
2 kpl valkosipulinkynsiä (usein on laitettu enemmänki ja hyvvää on!)
400 g jauhelihaa
1 prk tomaattisosetta (pieni purkki)
1 kpl lihaliemikuutiota
1.5 rkl chilijauhetta
1 tl oreganoa
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (eli n. 400g)
ripaus mustapippuria

Kuullota sipulit öljyssä/voissa. Lisää (puristetut) valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha. Lisää tomaattisose, lihaliemikuutio, chilijauhe ja oregano. Hauduta aineksia muutama minuutti. Kuumenna vielä pavut (tomaattikastikkeineen) joukkoon ja mausta ruoka lopuksi mustapippurilla.




Lämmitä mikrossa tortillaletut ja täytä ne chili con carnella..



..Ja nauti!


2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa kokeilemisen arvoiselta, mums! :)

    VastaaPoista
  2. Joo kannattaa ehottomasti kokeilla ja kokkailla, jos vaan tykkää tuhdista ja (hieman) tulisestakin! :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)