9/24/2015

Tunnetko puolisosi?


Ajattelin pitkästä aikaa teettää miehelle tällaisen kyselyn, jossa puoliso joutuu saa vastailla kumppaniaan koskeviin kysymyksiin. Näitä perus "Kuinka hyvin tunnet kumppanisi?" -tyylisiä testejä. Hauskoja minusta! Kyselyn täyttäminen sujui yllättävän hyvin ja jouhevasti  - siis siihen nähden, että miehen muisti on lyhyt ja huono. :D



1. Jos puolisosi katsoo telkkaria, mikä siellä todennäköisesti pyörii?
- Downton Abbey

2. Minkä kastikkeen hän valitsee salaattiinsa?
- Valkosipuli

3. Mikä on hänen inhokkiruoka?
- Maksa  [ja silakka, yök!]

4. Menette ulos illalliselle ja drinkeille, mitä hän tilaa?
- Sisäfilepihvin mediumina ja cokiksen (tai vihreän breezerin)

5. Mikä on hänen kengänkoko?
- 38



6. Jos hän keräilisi jotakin, mitä se luultavasti olisi?
- Marimekon astioita

7. Mitä hän voisi syödä päivittäin kyllästymättä?
- Karkkia

8. Minkälaista musiikkia hän kuuntelee?
- Teinimusiikkia (Köökkiä ja Robinia) [:DD No koska Sinnalle on kiva laulaa Robinia!]

9. Minkälaisista elokuvista hän pitää?
 - Jane Austinin tyyliset leffat

10. Minkä väriset silmät hänellä on?
- Vihreäsiniset, riippuu valosta




11. Kuka on hänen paras ystävä?
- Minä!..no okei Selina

12. Asia mitä usein teet, josta hän ei pidä? 
- Unohtelen

13. Missä hän on syntynyt?
- Oulussa

14. Jos leipoisit hänelle synttärikakun, millainen se olisi?
- Sacher-kakku

15. Minkä parissa hän viettää mielellään monia tunteja? 
- Helmivauvojen ryhmän ja ehkä Sinnan ja tietokoneen


16. Mitä hän osaa erityisen hyvin?
- Kuvata, naljailla kieliopista

17. Mikä on oudointa ruokaa, mistä hän pitää?
- Kaalilaatikko

18. Mitä kolmea asiaa hän kantaa aina mukanaan?
- Puhelinta, bepanthenia ja harsoa [en vauvaa, mutta harsoa kyllä? :D]

19. Mikä saa hänet ärsyyntymään?
- Minä! Unohtelu. Se että sitä ei yllätetä. Myöhästely. [onneksi en kuulosta tämän vastauksen perusteella ihan asshole tyypiltä :D]

20. Entäs piristymään?
- Yllätykset


My two best friends ;) <3

21. Ketä julkisuuden henkilöä hän ihailee?
- Strutsia (kuolaa) ja Tom Hanksia  [Tulkkauksena teille, että strutsi = Cristiano Ronaldo]

22. Millainen hän on puolisona?
- Ihana. Tekee yllätyksiä. Pitää huushollin pyörimässä. Temperamenttinen mutta rakas.

23. Milloin hän tapasi vanhempasi?
- 2007

24. Mikä on hänen uusin villityksensä?
- Popin vaatteet

25. Millainen on hänen kotilook?
- Tukka kiinni ja venyvät housut

Että sellaisia paljastuksia ja "paljastuksia". :D Kopsatkaapa tämä ja teettäkää omilla miehillänne, mä sain ainaki nauraa miehen vastaillessa näihin kysymyksiin! ;)

9/21/2015

Sinna 6kk


Puolen vuoden rajapyykki mennä hurahti jo elokuussa, mutta rustailin silti äitin kanssa jälkikäteen ylös, millainen neiti mä olin puolivuotiaana.

No ainakin olin kipeänä ekan kerran puolen vuoden iässä. Mulle nousi vaan yhtäkkiä yöllä kuume. Olin aika vaisu enkä jaksanut leikkiä. Soseetkaan ei maistuneet, maitoa hörpin kuitenki jonkun verran. Sit äiti käytti mua lääkärissäki varalta, et eihän mulla vaan ois mikään tulehdus. Toinen lääkärisetä sano et on ehkä korvatulehdus ja sit ku menin jatkotutkimuksiin niin toinen lääkäritäti sano, et on ehkä korvatulehdus. Mut eri korvassa. Äiti oli aika vihanen. Loppujen lopuksi mulla ei ollu korvatulehdusta kummassakaan korvassa ja kuumekin laski muutaman päivän päästä pois. Siinä samalla selvis, että oon allerginen yhelle tyhmälle antibiootille, jota varalta jouduin syömään vähän aikaa (sit ku sain oireita, se lopetettiin). No se siitä sairastamisesta.

Siitä mulle jäi päälle sellainen ihana kuva, että saan kölliä ja nukkua äitin kainalossa sen ja isin sängyssä päivät ja yöt. Ja nukahtaa tissitainnutuksella. Ai että mitä elämää! En ois millään halunnu luopua sellaisesta etuoikeudesta ja palata nukkumaan takas omaan sänkyyn ja olla niinku reipas tyttö, millainen olin ennen sairastamista ollu. Vähän aikaa taisteltiin äitin ja isin kanssa siitä asiasta mut sit mä tajusin, et omassa sängyssä on kivempi nukkua ku siellä saa ihan rauhassa vetää hirsiä.




Sit meikä oppi kääntymään iha ku vettä vaan mahalta selälleen. Sen ku hokasin, niin oon päässyt moniin uusiin paikkoihin pyörimällä! Opin myös mahallaan ollessa kääntymään oman akselini ympäri ja kurottelemaan leluja (kaukosäätimiä ja koirien leluja siis). Opin myös kiljumaan, päristelemään ja maiskuttamaan kieltä. Etenkin kiljuminen on tosi hyvä keino saada huomiota! Osaan vaativan kiljumisen, iloisen kiljumisen ja väsyneen kiljumisen.

Mulle tuli ekat hampaat hippusta vajaa 6kk iässä. Ne syöksähti tuonne alas keskelle. Vitsi ne on kivat, tykkään pureskella niillä äitiä ja isiä. Ja ruisleipää ja maissinaksuja. Muutenki tykkään syödä ruokia, äitin tekemät soseet on ihan ykkösiä ja ne kaupan hedelmä- ja marjasoseet nam nam. Kun käytiin mökillä, niin äiti ja isi yritti syöttää mulle jotain kaupan valmisruokia, luulivat että meen lankaan! Mut en todellakaan halunnu syödä niitä ja ku ei ollu tarjolla äitin tekemiä soseita, niin söin pelkkää makeeta sosetta ja puuroa. Oon sellainen puurotyttö, vetelen isoja satseja kaura- ja neljän viljan puuroja aamuin illoin. Mmm!

Me aloitettiin äitin kanssa myös käymään vauvajumpassa! Isi vetää sitä jumppaa ja mä toimin aina mallivauvana siellä. Ne muut vauvat on mua vähän nuorempia, mut moni on silti jo mun kokoinen. Taidan olla siis aika sirppana vauva. Siellä jumpassa on aika hauskaa, kun musiikki soi ja äiti heiluttaa mua ja hölpöttelee mulle. Sen jälkeen mennään toiseen huoneeseen, jossa saan lounasta ja saan katella niitä muita vauvoja, kun äitit juo teetä ja kahvia.




Vierastan vielä jonkin verran (etenkin väsyneenä), kaikista eniten mummia (isin äitiä). No en nyt tiiä miks, mut kuhan aina huudan ku oon sen sylissä. Muuten en ihan hirveesti huuda tai siis itke, mut joskus jos harmittaa, niin sit ku nään Ciran tai Filjan, nii alkaa heti hymyilyttään! Tykkään silitellä ja tukistella niitä tassuista ja turkista. Ne on mun isosiskoja ja pitää musta aina huolta.

Mistäs muusta mää tykkään...Hmm.. No iltaisin tykkään, ku mennään äitin ja isin kanssa iltatoimien jälkeen niiden sänkyyn ja mä saan ottaa kunnon iltavillit siellä! Pyörin ja hyörin pitkin sänkyä ja kiljun. Sen jälkeen on kiva rauhoittua iltamaidolle ja kuuntelemaan iltasatua, jonka iskä mulle usein lukee. Hampaiden pesustakin tykkään, etenkin sillon ku saan omaan käteen sen hammasharjan.

Treenailen syöttötuolissa istumista. En ihan haltsaa sitä hommaa, äiti sanoo, että se johtuu siitä ku oon joku "löysä makkara"..? No vähän valun eteen ja sivulle siinä. Mut hiljaa hyvä tulee, sanoo isi!

Mulla taitaa olla atooppinen iho, se punoittaa herkästi ja on paikoin kuivan punainen. Niimpä mua nykyisin rasvaillaan aamuin illoin, se ei oo ihan mun lempijuttu, mut kai se on kestettävä. Ja karstaakin on aika paljon. Joudun vähän väliä olemaan rasvat tai öljyt päässä, ihan tyhmää. Mut ainaski mulla on paljon hiuksia!


9/20/2015

Long time no see!


Tänään päätin ottaa härkää sarvista ja palata pitkäksi venähtäneen tauon jälkeen blogin pariin. Kanssabloggaajat tietänevät, että mitä kauemmin on blogin ääreltä poissa, sitä vaikeampaa on takaisin tuleminen ja uuden postauksen kirjoittaminen. Kynnys on nyt kuitenkin ylitetty ja josko tässä taas saisi syksyn tullen draivin päälle tämän kirjoittelun suhteen. :)

Ikävä on ollut teitä! Mitään erityisiä syitä poissaololleni ei ole, en vain ole ennättänyt tai jaksanut illalla kirjoitella mitään, kun Sinna ei päivisin enää oikein nuku kuin puolisen tuntia kerrallaan ja yöunetkin on ollut viime aikoina vähän hakusessa. Lievää zombie-ilmiötä on siis ollut havaittavissa... On ollut hampaiden tuloa (nyt niitä on jo NELJÄ!), uusien ruoka-aineiden aiheuttamia ilmavaivoja, tiheää imua, riehakasta mahalleen kääntyilyä ja kiljumista sekä unikoulua. Öisin siis. Onneksi Sinna on kohta jo 8kk vanha, niin pystyn näkemään sen valon tunnelin päässä, ei tämä ikuisesti tällaista ole. :)

Tänään on siivouspäivä. Tässä vaiheessa on jo ehditty imuroimaan, luutuamaan, pyyhkimään pölyt, siivoamaan vessat ja pyykkäämään. Kohta pitäisi lähteä järjestelemään kirppispöytää, käyttämään koirat puistolla riehumassa ja tehdä ensi viikon ruokaostokset. Vähän vastapainoa eiliselle rentoilupäivälle, jolloin ei tehty mitään muuta kuin käytiin aamulla koirien kanssa kärrykisoissa. Ja haettiin päivälliseksi pizza. Muu päivä rötvättiin vain perheen kesken kotona. Ihana pystyä välillä viettämään sellaisiakin päiviä!

Nyt jatkamaan hommia. Kertokaa, mitä teidän syksyyn kuuluu!? <3


Perjantaina metsälenkillä koirien kanssa.