9/30/2013

Moments

 
Maanantai on täällä taas. Viikonloppu oli täynnä ihania, rentouttavia ja piristäviä hetkiä. Pidin  mökkireissun ajan myös taukoa painonpudotusprojektistani. Viime viikolla tunsin, että sekä kehoni että mieleni tarvitsi lepoa projektista (ja etenkin treeneistä) ja tuli kyllä tarpeeseen! Nyt jaksan taas entistä paremmin jatkaa kohti tavoitteitani, jotka eivät reilun kahden kuukauden puurtamisen jälkeen ole enää kovinkaan kaukana, jee! :)

Mutta jotta tästä pitkän viikonlopun mittaisesta irtiotosta metsän keskellä päästäisiin takaisin normaaleihin kuvioihin, alkakoon uusi viikko ja arkeen paluu vähän pehmeämmin näiden viikonloppuisten tunnelma-kuvien siivittämänä. Toivotaan, että tästä viikosta tulee aurinkoinen ja lämmin!




9/29/2013

Asu lenkkipolulla

Hipparoitiin kaverin kanssa torstaina metsässä lenkkeilemässä ja kuvailemassa. Sää ei tosin ollut kaikkein otollisin kuvien räpsimistä ajatellen; ulkona oli vajaa 5 astetta "lämmintä", aurinko otti nokosia pilvien takana ja tuuli oli jäätävän kylmä. Vettäkin oli juuri satanut. No, eipähän tullut ainakaan liian kuuma! ;)





Näissä meikäläisen asupostauksissa näkyy jo melkein yhtä paljon urheiluvaatteita kuin työ- ja kotivaatteita. :D No jospa tuo ei haitanne liikoja, teissä lukijoissakin kun tuntuu olevan urheilusta kiinnostuneita, mikä on ihan huippua; on kiva vaihtaa ajatuksia ja vinkkejä treeneihin liittyen! Ja mikäli joku sattuu näistä amatööripostauksistani motivoitumaan liikkumisen saralla, niin loistavaa. :)

Täytyy noista alla olevista Salomonin poposista sanoa sen verran, että vaikka näyttävät kivoilta värinsä ja ulkomuotonsa perusteella, eivät oikein istu meikäläisen leveälestiseen jalkaan. Ajavat kyllä asiansa metsässä talsiessa, mutta juoksulenkeillä puristavat, kiristävät ja tekevät hankaumia ihan liikaa. Ei siis ole vielä Adidaksen voittaneita! Loppusyksystä pitäisikin varmaan alkaa katselemaan kakkoskenkiä juoksuun, onko teillä vinkata hyvistä (leveälestisistä) juoksukengistä?




 Panta : Bodywatch / Paita : Cuba / Housut : H&M / Kengät : Salomon

9/28/2013

Arkipäivien ateriat

 
Nyt tulisi sitten sitä ateria-postausta. Olen tämän viikon ajan kuvannut teille arkipäivieni lounaat ja päivälliset. Osassa päivistä on samoja kuvia, koska olen syönyt välillä samaa ruokaa useana päivänä. Aamuisin olen syönyt 1 hapankorpun, välipalalla joko 1 Cambridge-patukan tai hedelmäpiltin + raejuustoa ja iltaisin maitorahkaa marjoilla.


Maanantai

Lounas: Kaurapuuroa (laitoin vielä päälle voisilmän) ja vettä.

Päivällinen: Jauhelihaa, paprikaa & raejuustoa ja lasi maitoa.

 

Tiistai

Lounas: Cambridge-keitto ja vettä.

Päivällinen: Jauhelihaa, paprikaa & raejuustoa ja lasi maitoa.




 

Keskiviikko

Lounas: Cambridge-keitto ja vettä.

Päivällinen: Kanafileitä (2 pientä) & Vegetarian Couscousia ja lasi maitoa.




 

Torstai

Lounas: Cambridge-patukka ja teetä.

Päivällinen: Kullanrapea kalafilee, nuudelia & paprikoita ja lasi maitoa.






 
Perjantai

Lounas: Kaurapuuroa ja vettä.


Perjantain osalta ehdin ottaa mukaan vain lounaan, koska ennen päivällistä lähdimme jo suunnistamaan kohti Kuusamoa. Tämä oli aika tyypillinen viikko syömisten suhteen, tosin yleensä arkisin syön myös lohta ja salaattia. Tällä viikolla tuli urheiltua sen verran paljon, että aterioissa oli useana päivänä mukana nuudelia/cous cousia.

9/27/2013

Asu viikonlopun kynnyksellä

 
Friday again! Toivottavasti viikonloppuna on hyvät ulkoilukelit, sillä meillä olis tarkoituksena lähteä tallaamaan metsäpolkuja mökille! ♥ Ihanaa, johan tässä onkin odotettu, että pääsisi taas tutun metsän keskelle hengittämään raitista syysilmaa, kuuntelemaan hiljaisuutta ja päivän päätteeksi nauttimaan takkatulen ja puusaunan lämmöstä.




Paita & Housut : Vero Moda / Korvikset : Snö of Sweden / Kello : Leijona

Voi että mä sitten rakastan tätä kuvissa näkyvää paitaa! Ihan hävettää myöntää, etten ole raskinut käyttää sitä kuin kerran sen jälkeen, kun sen kesällä ostin... Se on vaan niin ultivalkoinen, että pelkään sen sotkeutuvan ja menevän pilalle. Mutta pöh, käytettäväksihän vaatteet on tarkoitettu.

Mitä suunnitelmia teillä on viikonlopuksi?

9/26/2013

Matkailun noidankehä


Heipparallaa, se ois jo torsssstai! Kiitos edelliseen postaukseen tulleista kysymyksistä ja kommenteista, on mukava huomata, että aihe on herättänyt keskustelua. Mielipiteet ovat tervetulleita jatkossakin, on mielenkiintoista lukea teidän kokemuksistanne ja näkemyksistänne, niistä voin itsekin oppia jotain uutta.

Nyt kuitenkin päivän aiheeseen, eli jälleen kerran matkailuun! Viime vuonna kirosin Itävallasta palattuamme samaa asiaa ja taas ollaan tässä tilanteessa: Hyvä kun on ehtinyt edes astua takaisin kotimaan kamaralle, niin jo nousee uusi matkakuume! Ei mitään väliä, vaikka kohdemaa ei olisi vielä tiedossa eikä matkakassaa kerättynä, sieltä jostain mielen perukoilta se silti aina hyökyy. Niin myös tämän Lontoon reissumme jälkeen. Voisi varmaankin todeta, että matkustelusta syntyy helposti noidankehä: Mitä enemmän reissaa, sitä enemmän tahtoo maailmaa nähdä lisää. Nyt ymmärrän matkustelua harrastavia ihmisiä; nälkä todellakin kasvaa syödessä.



Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen ja pohtimaan, minnekäs sen lentokoneen nokan tahtoisi seuraavaksi osoittavan; kenties vaihteeksi jonnekin rantalomakohteeseen vai uuteen, kiehtovaan, (suur)kaupunkiin? Toisaalta olisi ihana lähteä talvella jonnekin, missä voi upottaa varpaat hiekkaan ja kerätä D-vitamiinit auringon säteistä talteen. Toisaalta taas huvittaisi lähteä seikkailemaan johonkin uuteen kaupunkikohteeseen, hengittää paikallista ilmaa ja tunnelmaa ja taltioida upeita nähtävyyksiä sekä mieleen että kameralle. Onneksi en ole tämän matkakuumeeni kanssa yksin, sillä mieskin palaisi halusta lähteä taas reissun päälle. Muutamien laskelmien jälkeen tulimmekin siihen tulokseen, että ei muuta kuin säästämään rahaa yhteiselle matkatilille niin paljon kuin vain talous myöten antaa ja ensi keväänä - syksynä lähdetään jonnekin. :) Mistäs sitä tietää, vaikka saataisiin kyhättyä kokoon sellainen matkakassa, jolla päästäisiin reissuun ennen kesää ja kesän jälkeen, mikäs sen parempaa!

Sitä odotellessa voikin rauhassa haaveilla ja suunnitella seuraavaa matkakohdetta, katsella kuvia ja kuvitella itsensä kohteeseen tallustelemaan rantoja ja ostoskatuja pitkin. Jos ei lähestyvän kaamoksen aikana työmotivaatio olisikaan ihan kohdillaan, niin varmasti matkahaaveet siivittävät sen taas oikeille urille. ;)

Loppuun vielä lausahdus appiukkoni suusta: "Raha, jonka sijoittaa opiskeluun tai matkusteluun, ei koskaan mene hukkaan." Viisaita sanoja.



9/25/2013

Ruoka-aineet painonpudotuksen apuna

 
Sain pyynnön kertoilla hieman enemmän tämän painonpudotus -projektini syömisistäni. Olenkin tällä viikolla kuvaillut teille ruoka-annoksiani ja loppuviikolla teen niistä kootun postauksen, mutta tänään ajattelin kertoa teille (lähinnä kuvien muodossa) niistä ruoka-aineista, joiden ympärille arkipäivien ateriani suunnittelen ja valmistan.

Täytynee heti alkuun mainita, että alla olevat ruoka-aineet yhdistettynä treeneihin toimivat ja ovat hyväksi minulle, joten voin arvioida ja suositella niitä ainoastaan omasta näkövinkkelistäni. Tavoitteeni tässä projektissani on pudottaa painostani rasvakiloja pois ja samalla pyrkiä säilyttämään (ja jopa kasvattamaan) kehoni lihasmassan määrää, joten ateriani on suunniteltu tukemaan nimenomaan tätä tavoitetta.


1. Maitotuotteet + Proteiinit

Proteiinit ovat ruokavalioni kulmakivi, joten niitä sisältävistä ruoka-aineista koostuu suurin osa aterioistani. Tätä postausta tehdessä havaitsin, että yllättävän iso osa päivittäisestä proteiinin saannistani tulee maitotuotteista. Itselleni maitoproteiinit sopivat hyvin, mutta koska maitoproteiini voi vaikuttaa insuliiniherkkyyteen, ne eivät kaikille sovi painoa pudottaessa.

Rakastan maitoa! Voisin juoda sitä päivisin vaikka joka aterialla, mutta valitettavasti tämän dieetin aikana saan nauttia rasvatonta maitoani vain yhden (ison) lasillisen. Vaikka maito on muuten kaikin puolin hyvä ja terveellinen juoma, sisältää se sen verran kaloreita, että muutaman lasillisen jälkeen päivittäinen nautittu kaloriosuus nousisi liikaa. Siispä; nautin 1 lasin maitoa päivällisen yhteydessä sekä 1 dl välittömästi salitreenin jälkeen. Raejuustoa (rasvattomana tietysti) on helppo lisätä aterioihin, jotka kaipaavat lisää proteiinia. Sitä voi myös nauttia aamu-, väli- tai iltapalan yhteydessä 2-3 ruokalusikallisen verran. Maitorahkaan mulla on aina ollut viha-rakkaus -suhde. En oikein saa sitä menemään alas, jos rahka maistuu ollenkaan "lisukkeiden" läpi. On se sellaista jankkia, mutta tekee niiiiin hyvää keholle (ja etenkin lihaksille)! Yleensä nautin maitorahkani joko marjojen, jogurtin tai hedelmien kera, aamu- tai iltapalana.



 
Lisää proteiinipitoisia aineksia: Kananmunia kuluu meidän taloudessa nykyisellään ihan jäätävän paljon. Se on niin monikäyttöinen ja helppo. (Hox! Runsasta kananmunien syömistä tulee kuitenkin välttää, mikäli kolesteroliarvot huitelevat korvissa!) Käytän keitettyjä munia lisukkeena salaatteihin, välipalana sellaisenaan ja aamiaisella hapankorpun päällä. Joskus paistelen munia tai teen munakasta ruuaksi. Helppo ja maistuva proteiinin lähde on myös kinkku. Itse suosin tätä ohuen ohutta versiota. Näitä pari happarin päälle, munakkaaseen tai yhdessä raejuuston kanssa (pari lusikallista raejuustoa rullalle käärityssä kinkussa) tuovat kivasti lisäprotskua (ja makua!) aterioihin.
 





 
2. Hiilihydraatit

Lounaaksi syön useimmiten joko kaurapuuroa tai Cambridge-keittoa. Puuroon laitan joko voisilmän tai marjoja. Keitto puolestaan sisältää vain tuollaisen kuvassa näkyvän jauhepussin ja 3dl vettä. Molemmat lounasvaihtoehdot ovat kevyitä ja pitävät hyvin nälän loitolla välipalaan asti. Nuudeleita olen saanut syödä vasta parin viikon ajan, ne kun sisältävät vähän niitä huonojakin hiilareita, mutta eivät onneksi liikaa. Yleensä sekoitan tuollaisesta pienestä nuudelipaketista noin puolet tai vähän enemmän (riippuen päivän urheiluista) muun ruuan joukkoon. Nuo Mama-nuudelit on ihan parhaita, ihanan mausteisia ja maukkaita!

Muita syömiäni kuivatuotteita ovat hapankorput (korvaavat leivän) ja Cambridge-patukat. Molemmat toimivat hyvinä välipaloina ja patukalla voin kiireisinä päivinä korvata myös lounaan. Hapankorpun päälle laitan voita, puolikkaan aamujuustoviipaleen (niitä sulatejuustoja, kevyt versio, unohtui kuvata), pari viipaletta kinkkua ja kananmunaa.
 



 
3. Liha + kana + kala

Päivällisellä teen yleensä joko kanaa, lohta, jauhelihaa tai näitä alla olevassa kuvassa näkyviä Kullanrapeita kalafileitä. Kanaa ostan lähinnä fileinä ja syön sitä nuudelin ja/tai salaatin kanssa, lohesta teen lähes aina salaattia (ostan siis valmista savulohta) ja näitä valmiskalafileitä syön myös nuudelin ja/tai salaatin kanssa. Kevytjauhelihaan sekoitan useimmiten vain paprikoita ja mausteita (joskus nuudeliakin). Kuvissa näkyy myös aihealueeseen kuulumaton Vegetarian Couscous, joka sisältää siis nimensä mukaisesti couscousia ja vihanneksia. Lisäilen joskus tätä kanan ja kalafileiden joukkoon.
 






4. Vihannekset + hedelmät + marjat

"Puoli kiloa päivässä!" -mottoa yritän noudattaa mahdollisimman hyvin, sillä etenkin vihanneksia ja marjoja saa lapata melko huoletta nassuun. Ruuanlaitossa käytän lähes päivittäin sipulia ja valkosipulia ja myös paprika ja kurkku pääsevät useimpien aterioiden yhteydessä lautaselleni.

Marjoja käytän puuron ja maitorahkan kanssa. Pakkasesta löytyy niin mustikat, mansikat kuin puolukatkin. Hedelmiäkin voi silloin tällöin syödä välipaloina, mutta etenkään runsashiilihydraattisilla yksilöillä ei kannata niin paljon herkutella kuin vaikkapa marjoilla. Banaanit ja appelsiinit on mun suosikkejani, niitä syön parina päivänä viikossa, samoin kuin noita vauvojen hedelmäsoseita. :D
 




Semmoisista aineksista päivittäiset ateriani koostuvat. Yleiset ravitsemussuosituksethan sanovat, että päivittäinen energiansaanti tulisi olla lähtöisin 50-60 % hiilihydraateista, 10-20 % proteiineista ja 25-35 % rasvoista. Omassa ruokavaliossani pyrin syömään yhtä paljon proteiineja ja hiilareita. Proteiinipitoiset ruoka-aineet pitävät hyvin nälän loitolla ja auttavat lihaksia säilymään (ja kasvamaan). Hyviä rasvoja saan muun muassa kalasta, öljystä (jossa paistan ruokani) sekä margariinista (hapankorpun päällä). Hiilarit puolestaan antavat energiaa urheiluun ja muihin menoihin. Ruokavaliossani pyrin syömään pääosin vain hyviä hiilihydraatteja.

Lauantaisin pidän herkkupäivän, jolloin ruokavalioni koostuu niistä ruuista ja herkuista, mitä mieli tekee syödä. En ole kokenut herkkupäivän pitämisen vaikuttavan laihdutustuloksiin kovinkaan paljon, enemmänkin koen yhden vapaapäivän dieetistä todella hyödylliseksi, näin jaksan kauemmin jatkaa laihdutusprojektiani.

Sen lisäksi, että tarkkailen syömisiäni, pyrin myös liikkumaan ahkerasti. Käyn salilla / kahvakuulailen 2-3 kertaa viikossa ja teen lenkkejä joko juosten tai kävellen 4-6 kertaa viikossa. Rakennan yleensä päivän ateriat treenejäni silmällä pitäen; sali-/kahvakuulaharjoittelua sisältävänä päivänä pyrin syömään enemmän proteiinia, kun taas juoksupäivinä tankkaan enemmän hiilareita. Sellaisina päivinä, jolloin en urheile juurikaan, yritän pitää syömiset minimissään.

Toivottavasti joku koki tämän postauksen hyödylliseksi! Heräsikö kysymyksiä? :)

9/24/2013

Helleasu

 
Nyt kun ulkona tuulee kylmästi, aurinko on pilvessä ja ilma on kolea, lienee otollinen aika palata menneeseen kesään, yhden helleasun muodossa. Selailin eilen vanhoja kesäkansioita ja kun löysin sieltä nämä alla olevat kuvat, hymy nousi huulille ja tunsin taas auringon lämmön ihollani ja raikkaan kesätuulen kasvoillani. Kumma homma, että sateisina päivinä sitä kaipaa aurinkoa ja helteellä puolestaan toivoo raikasta sadekuuroa. Ehkä se ruoho vaan on aina vähän vihreämpää aidan toisella puolen? Oli niin tai näin, niin tällaisessa kombossa sitä viiletettiin eräänä elokuisena hellepäivänä:






Hame ja paita : Vero Moda / Korut : Snö of Sweden / Sandaalit : K-Kenkä

9/23/2013

London : Oxford Street, Oxford Circus & London Bridge

Viimeistä Lontoon päivää viedään! Mutta älkää vain erehtykö kuvittelemaan, että nämä matkapostaukset loppuisivat tähän, meikällä on hatussa vähintäänkin muutama matka-aiheinen juttu tuloillaan. ;) Mutta keskitytään vielä tässä vaiheessa kolmanteen päiväämme Lontoossa, jonka olimme alunperin suunnitelleet pyhittävämme pääosin vain shoppailulle pääkadulla Oxford Streetillä.

Vaikka elettiin jo elokuun loppupuolta, useimmissa vaateliikkeissä oli meneillään alennusmyynnit. Vierailtiin sekä tuttuakin tutumpien vaateketjujen puljuissa kuin myöskin entuudestaan tuntemattomissa kaupoissa. Ystävälläni J:llä oli suuret odotukset ja paljon shoppailurahaa varattuna Lontoon vaateliikkeitä varten, minä puolestani tykkäsin enemmänkin kuvailla ja ihmetellä kaupunkia. Mutta niinhän siinä jostain kumman syystä kuitenkin pääsi käymään, että J ei löytänyt mitään niistä kymmenistä liikkeistä, joissa vierailimme, kun taas meikäläinen teki puolihuolimattoman silmäilyn seurauksena parikin vaatelöytöä. Aina ei käy tasan onnenlahjat!









Jossain vaiheessa miehet kyllästyivät ja väsyivät täysin vaatekaupoissa ravaamiseen, joten päätettiinkin aamun vaihtuessa päiväksi siirtyä katsastamaan seuraavaksi Oxford Circus, tuo Lontoon kuuluisa keskusaukio.

Populaahan sieltä keskusaukiolta todellakin löytyi! Meidän talsiessa paikalle meneillään oli jonkin sortin tanssi-räppi -esitys, jota jäätiin tuijottamaan. Sympaattisia, englantilaisia, takseja ja korkeita, punaisia, busseja näkyi joka kulmalla ja ihmiset kameroineen, pyörineen ja laukkuineen täyttivät kävelykadut kiirehtiessään johonkin tai kuvaillessaan koristeellisia rakennuksia ja Lontoon elämää.












Oxford Circusilta matka jatkui kohti Lontoon kuuluisaa siltaa -tai niin me ainakin luultiin... Hommahan meni nimittäin niin, että keksittiin yhtäkkiä kolmannen päivän aamuna, että käydäänkin vielä katsastamassa London Bridge. Reittiohjeet katsottiin hotellin respan koneelta Google Mapsista ja otettiin ylös metrolinjatkin, joilla paikkaan pääsi. Noh, mietittiin metrossa istuessa, että onpahan se silta melko kaukana keskustasta... Lopulta saavuttiin määränpäähän ja astuttuamme ulos metrosta, ei missään näkynyt ristin sielua. Noustiin ylös kadulle ja huomattiin, että oltiin tyyliin keskellä ei mitään. Siinä vaiheessa alkoi jo tuntua siltä, että ollaankohan sittenkään ihan oikeassa paikassa. Onneksi lipunmyynnissä oli avulias mies, joka nauroi melkein vedet silmissä, kun kysyin häneltä, mahdammekohan olla ihan hornan tuutissa, kun Google Maps neuvoi täällä olevan Lontoon sillan... Ja minnekäs muuallekaan hän meidät ohjeisti kuin takaisin keskustaan! Sieltähän se silta nopeasti löytyikin, en vieläkään ymmärrä, minne sillalle se Googlen karttapalvelu meitä yritti ohjeistaa vai oliko vika meissä.

Alla olevissa kuvissa ei montaa räpsyä itse London Bridgestä siltaelementtinä ole, mutta vastapäisestä (ja melkoisen paljon hienommasta) sillasta, Tower Bridgestä, sen sijaan otin kuvan jos toisenkin. Useampi risteilyalus ja vähän suurempi paattikin kulki Lontoon sillan alitse ja sillalla kulkevista ihmisistä suurin osa näytti olevan paikallisia; töistä kotiin kiirehtiviä lontoolaisia.

Siihen päättyivät Lontoon reissukertomukset. Kertakaikkiaan upea matka, kauemminkin kaupungissa olisi toki viihtynyt ja paljon jäi näkemättä, mutta ehkä seuraavalla käynnillä sitten lisää. ;)