8/31/2013

Kesäkollaasi

Havahduin tänään siihen väistämättömään tosiasiaan, että huomenna on ihan oikeasti jo syyskuu. Kesä jää taakse ja on aika suunnata katse kohti ruska-aikaa. Huomaatteko, yritän ajatella syksyn tuloa positiivisesti maalailemalla siitä kaunista ruska-aikaa mieleeni ja yrittäen painaa taka-alalle sen ikävän, jokavuotisen, hyytävän kylmän sadekauden.

Jotenkin on niin haikeaa sanoa menneelle kesälle "Hei hei, nähdään taas ensi vuonna!", ihan kuin se lämpöinen vuodenaika olisi taas vain vilissyt silmien ohi ja vaihtunut lennosta syksyyn. Mutta eihän se ole, sen pystyin varmistamaan ihan jo vilkaisemalla kesällä otettuja kuvia. Tänä(kin) kesänä on ehtinyt ja pystynyt tehdä vaikka ja mitä mieluista! Siispä, ennen kuin ne syyslätinät kunnolla alkavat (ei sillä, on mulla tuolla luonnoksissa vielä vaikka ja kuinka monta kesään liittyvää postaustakin vielä tuloillaan :D), niin tässä muutama kollaasi kuluneesta kesästäni:

Herkutteluhetkiä, ihania hellepäiviä & tunnelmallisia sadesäitä.



Kesän perinteisiä mansikkapiirakoita tuli tehtyä muutama kipale ja kyllähän ne aina upposivat parempiin suihin ihan viimeistä murua myöten. :) Grillailtua tuli tänä kesänä yllättävän vähän, mutta aamiaisbrunsseja ja piknik-retkiä toteutettiin senkin edestä!

Kauniina poutapäivinä käytiin uimassa, torilla, jätskillä tai ihan vaan oleiltiin omalla pihalla. Sadesäät puolestaan houkuttivat sohvan nurkkaan hyvän kirjan ääreen tai viettämään leffailtaa - joko leffateatteriin tai ihan vain kotosalla.


Rakkaiden kanssa vietettyjä kesäpäiviä.
 

Alkukesällä vietin paljon aikaa nuorimman veljeni kanssa ja puuhastelimme kaikkea kivaa aina lättykesteistä jalkkispeleihin ja uintireissuihin. Kotimaan lomareissullamme päästiin kyläilemään kovasti ikävöityjen ystäviemme ja heidän valloittavan lapsensa luokse. Muidenkin läheisten ihmisten kanssa päästiin viettämään kesäpäiviä ja -iltoja. Tehtiin miehen ja koirien kanssa monta monituista mukavaa reissua; ajeltiin ympäri Suomea, uitiin ja veneiltiin, retkeiltiin.


Juhlia ja oma pihan & kodin laittamista.


Kesällä löytyi aihetta juhlaan -useaan otteeseen. Alkukesästä nostettiin maljaa meikäläisen kaksvitos-synttäreille, juhannuksena yöttömälle yölle ja pari viikkoa sitten 2. hääpäivän kunniaksi. Yritän pitää yllä mottoa "Aina on aihetta juhlaan!", sillä se tuo paitsi piristystä arkeen niin kokoaa myös hyvin ystäviä ja perhettä saman pöydän ääreen.

Alkukesällä laiteltiin jonkin verran takapihamme istutuksia ja koristeita kuntoon, mutta mitä pidemmälle kesä eteni, sitä enemmän puutarhainto haihtui tuulen mukana ja kukkapenkit alkoivat rönsytä yli äyräiden. Ehkä ensi vuonna sitten! ;) Kotona touhusin sisustuksen parissa oikeastaan vain sen hetken, kun maalailin huonekaluja uuteen uskoon (niistäkään en ole vieläkään saanut aikaiseksi postailla teille!).


Marjojen ja D-vitamiinien tankkausta.


Pakkanen sai täytettä talveksi niin mansikoista, mustikoista kuin vadelmistakin. Melko hyvin tuli näitä kotimaan terveyspommeja popsittua koko marjakauden ajan. Vielä olisi aikomuksena lähteä puolukkametsälle. Pakkasen lisäksi yritin täyttää myös omaa D-vitamiinivarastoani nauttimalla auringon paisteesta ulkona -joko urheillen, aurinkoa ottaen tai torilla pörräillen.


Matkailua kotimaassa ja ulkomailla.
 

Viimeisimpänä, muttei todellakaan vähäisimpänä asiana kesällä, pääsimme reissaamaan! Miehen lomaillessa kävimme mutkan Etelä-Suomessa ystäviemme luona, pyörähdimme (minulle ensimmäistä kertaa) Vaasassa, rentouduimme mökillä Kuusamossa ja kesämatkailumme huipentui viime viikkoiseen Lontoon reissuumme. Ihanaa, ihanaa, matkailu todellakin avartaa ja tuo uutta puhtia arjessa jaksamiseen. Mietittiinkin miehen kanssa Lontoosta palattuamme, että pitäisikö jo alkaa suunnittelemaan uutta ulkomaan reissua, että olisi pitkän talven ajan jotain, mitä odottaa

Tällainen oli meikäläisen kesä, ei siis yhtään hullumpi! Mikäs sun kesässä oli parasta? Mulla ne tais kyllä nuo koti- ja ulkomaan reissut kruunata koko ihanan kesän. :)

8/30/2013

Friday Flowers

 
Viikonloppu alkakoon! Koti on puunattu, koirat on leikitetty puistolla, ruokaostokset hoidettu ja bloginkin ulkoasua fiksattu uuteen uskoon. Taidampa siis oikaista jalat sohvalle, lukaista suosikkiblogejani tovin ja ihastella samalla viikonloppukukkiani. Kaapissa odotteleva Fazerinakin houkuttelisi..

Rentouttavaa weekendiä sinne!




8/29/2013

London : Kensington Palace

Ensimmäisenä Lontoo-päivänämme halusimme tehdä jotain rentoa ja rauhallista pitkän reissaamisen jälkeen, joten päätimme tulopäivänä suunnistaa Kensington Gardeniin ja siellä sijaitsevaan Kensington Palaceen eli tuttavallisemmin Kensingtonin palatsiin. Koska kuvia on niin mahottomasti, pitäydyin tässä postauksessa pelkässä palatsissa ja sen lähimaastossa.

Metro (pardon me; britithän käyttävät ennemmin sanaa tube, joskaan itse en saanut metroja vaihtumaan suussani tubeiksi) vei meidät ihan Kensingtonin puutarhan viereen ja tienviittoja seuraamalla (tai niistä jollain kumman ilveellä eksymällä) päädyimme lopulta itse puutarhan liepeillä sijaitsevalle palatsialueelle.









Noita yllä olevia tipusia ihmiset tuntuivat ihastelevan (ja syöttelevän) palatsin edustalla ja pitihän munkin tallentaa muutama lintukuva. Noin niin kuin vertailukohteeksi meidän Ainolanpuiston pullasorsille. :DD Ja mitäs ootte mieltä tästä seuraavassa kuvassa näkyvästä taiteesta..? Ja ei, en meinaa nyt tuota hemaisevaa patsasrouvaa. Mun piilevä kaksimielinen luonne meinas tosissaan nostaa päätään tuon pensaan kohdalla. Heh hee.


Vähän ihmeteltiin turistien vähyyttä alueella (olkoonkin että Hyde Park ja Kensington Garden muodostavat yhdessä melkoisen suuren alueen), mutta ei kyllä pantu pahaksemme. Nimittäin viimeistään seuraavana päivänä saatiin järkyttyä Lontoon keskustassa turistimassoista. ;)

Emme ostaneet Kensingtonin palatsiin nähtävyystikettiä, sillä olimme enemmän kiinnostuneita palatsin ulko-osista. Sisällä oli kuitenkin pari matkamuistomyymälää kahviloineen, joissa poikkesimme ja löysimmekin muutaman kivan tuliaisen.

Palatsin välittömässä läheisyydessä oli valtavan kaunis, aidattu, puutarha suihkulähteineen ja värikkäine kukkaistutuksineen. Kävimme ihailemassa sitä (minä lähinnä kameran linssin läpi ;)










Lähdettiin lopulta etenemään puutarhalta ja kuljettiin tällaisen ihanan maalaisromanttisen kahvila-ravintolan ohitse. Siellä ne ihmiset siemailivat kylmiä juomia ja napostelivat hiukopalaa. Kertakaikkisen kaunis, idyllinen ja rauhallinen paikka. Oih, Jane Austen! - henkäisin mielessäni, kun näitä maisemia katselin.








8/28/2013

Päikkäriviikko

Tällä viikolla oon saanut nauttia piiiiiitkästä aikaa lempparityöstäni; opettamisesta. Sen seurauksena olen joka päivä töiden jälkeen ollut ihan valmista kauraa päikkäreille. En tosin sen vuoksi, että työ olisi jotenkin erityisen raastavaa tai stressaavaa. Sitä vaan menee vähintään se viikko, että keho ja mieli tottuu taas tällaiseen pyöritykseen ja ruljanssiin. Joten sorry pieni blogihiljaisuus!

Lontoossa ollessa piipahdettiin muutamissa turistikaupoissa, enkä voinut millään ohittaa tätä lasinalustaa -sehän suorastaan huusi minua! ;) "Keep calm, I'm a teacher." Pari muutakin ostosta tuli paikallisissa tavara- ja vaatekaupoissa tehtyä, niistä sitten myöhemmin lisää. Nyt mä hörppäsen kupin teetä ja pistän Suurimman Pudottajan pyörimään.  

Energistä loppuviikkoa teille kuomat!


8/25/2013

London Outfit nro 1

Aloitetaan asukuvista! Ennen reissuun lähtöä pähkäilin useaan otteeseen, millaista vaatetusta pakkaisin mukaan. Säätiedotus lupasi lämpöä ja aurinkoa, joten vaatevalinnat kohdistuivat kevyiden ja mukavien kesävaatteiden ympärille. Yhdet pitkät housut ja lämpimämmän paidan halusin mukaani lentomatkoille, sillä useimmiten lennoilla tuppaa lämpötilat vaihtelemaan läkähdyttävästä hytisevän kylmään.

Saapumispäivänämme oli loistosää; lämmintä ja pilvistä, joten valikoin päälle pitkät housut, hyvät kengät kävelemistä varten ja ohuen, hiattoman paidan. Hyvin tarkeni ja auringon välillä porottaessa kirkkaalta taivaalta meinasi mustissa, pitkissä housuissa tulla vähän kuuma. ;)



Toppi : Zara / Hiaton paita : Vero Moda / Housut : Dr. Denim / Korut : Snö of Sweden / Huivi ja aurinkolasit : Global / Laukku : New Bags / Kengät : Vagabond

8/24/2013

Greetings from London!

Hello! Hi! Good evening! Torstai-iltana singahdimme Big Benin lumoista takaisin armaaseen kotimaahan. Pienen kulttuurishokin jälkeen (tuli taas todettua, kuinka paljon ja kuinka kylmästi täällä Oulussa tuulee!) ollaan jo kuta kuinkin palauduttu reissustamme. Mitä nyt pari viime päivää on ollut sellainen unissakävelijä-zombie -olotila, mutta se nyt on pientä! Meikäläinen nappas Englannista vielä jonkun pöpön mukaan, joten tämä viikonloppu on mennyt ihan syystäkin lunkisti ottaen ja sohvalla makoillen. Ei sillä, että jaloissa olisi riittänytkään puhtia minkään valtakunnan hippasuille, sen verran monta kymmentä kilometriä tuli reissun aikana taivallettua Lontoota pitkin ja poikin -tube map käsissä ja kieli keskellä poskea. ;) Palaan mahdollisimman pian matkapostauksiin, ne varmaan joitakuita kiinnostavat kuvineen päivineen. Nyt kuitenkin kutsuu taas oma sänky ja yöunet, later!


8/22/2013

Hääpäivän asua

Pari päivää sitten kertoilinkin jo meidän hääpäivän hotellistamme ja tunnelmasta siellä. Nyt olisi vuorossa muutama räpsy allekirjoittaneesta, asupostauksen merkeissä. Juhlittiin toista hääpäiväämme melko myrkyisissä tunnelmissa - onneksi kuitenkin vain sään puolesta. ;) Vettä tuli kuuroina kuin saavista kaatamalla, mutta ei se onneksi pilannut meidän iltaa.

Käytiin syömässä ravintola Pannussa, josta saa bytheway ehdottomasti Oulun parhaat pannupizzat, katsastettiin uutuusleffa elokuvateatterissa ja siemailtiin kuplivaa hotellihuoneen kylpyammeessa. Oi että oli ihan parasta! Sai ihan eri tavalla koko päivästä kaiken irti, kun tiesi, että illan tullen voi hipsiä hotelliin köllimään ja nauttia aamulla kunnon hotelliaamiaisen. Irtiottoa arjesta parhaimmillaan! Että kiitos vain kovasti meidän koirien hoitajille!


Mekko : Cubus / Kaulakoru : Lumoava / Korvikset : Pierre Cardin / Kengät : K-Kenkä / Kaulahuivi : Global Accessories

Päälleni puin tuon Cubuksen tunikamekon, jonka löysin kesällä aivan naurettavan edulliseen hintaan Zeppeliinistä. Ihana, ihana mekko! Erityisesti tykkään kaula-aukon mallista ja hihojen koristeista. Ainoa miinus on vaatteen silitettävyys -eräskin päivä yritin silittää niitä pahuksen ryppyjä puolitoista tuntia, tuloksetta. Välillä käytin rautaa kovemmalla lämpötilalla kuin pesulapussa lukee ja läträsin suihkepullonkin kanssa melko urakalla. Noh, mä en vissiin vaan osaa silittää! :D

"Viralliset" hääpäiväkuvatkin piti tietysti saada talletettua. Mies meinas jo tuskastua, että "Eikö me voitais jo mennä?" ja minä heiluin kameran kanssa että "Eii, pitäähän meillä joku yhteinen kuva jäädä tästä päivästä muistoksi!". Että tämmösiä lälly-romanttisia hömppäkuvia! Niinkuin hääpäivänä saa ollakin. ;)


8/21/2013

Lomabrunssi

Heinäkuussa lomaillessamme väsättiin eräs aamu kotona oikea lomabrunssi. Koska ulkona tihkutti vettä, nautiskeltiin aamiaisherkkuja sisätiloissa. Pöytää koristivat pihamaalta kerätyt luonnonkukkaset ja kaiken herkkuruuan kruunasi täydellisesti pullo kuohuvaa. Istuskeltiin keittiössä pöydän antimista nautiskellen hyvä tovi, selailtiin lehtiä, kuunneltiin sateen ropinaa ja suunniteltiin tulevaa lomapäivää.






Olin edellisenä iltana väkertänyt brunssia varten valmiiksi kinkku- ja salamitäytteisiä voitaikinakierteitä ja munavoita karjalanpiirakoille. Croissantit, karjalanpiirakat, viinirypäleet ja mansikat tarttuivat mukaan kaupasta ja suussa sulavat mokkapalat (synttäreiltäni) sulatin pakkasesta.

Brunssit on kyllä ihan parhaita! Joku kerta vois olla kiva istahtaa valmiiseenkin brunssipöytään, täytynee tehdä tutkistelua paikallisten kahviloiden tarjonnasta. Tykkäättekö te brunsseilla?





8/20/2013

Kesäkoirien kuulumisia

Hello! Ajastin teille muutaman valmiin postauksen tälle viikolle, toivottavasti nämä julkaistuvat oikein ja ajallaan. :)

Yks ilta tylsyyksissäni muokkailin muutamia kuvia uuteen uskoon PicMonkeylla. Nauroin vedet silmissä, kun loin Cirasta vampyyrikoiran... Twidog...  Ehhehh.. Tähän sopis varmaan hyvin sanonta "Hullulla halvat huvit, idiootilla ilmaiset".. No mutta kattokaa ny tätä meidän kalmankalpeeta verenimijäkoiraa!

Entäs sitten tämä seuraava otos? Kuvaa niin hyvin Ciran mieltymyksiä kuumana kesäpäivänä. Ettäkö miten niin hänen korkeudellaan ei olisi oikeutta vallata aurinkotuolia itselleen ja ottaa iltapäivänokoset siinä? Jos palvelusväki suvaitsisi tuoda vielä pari nakkia ja vesikupin lähettyville.


Koiruudet on kyllä nauttineet kesähelteistä (niinkuin kuvista näkyy) täysin siemauksin, mutta mahtavat ne olla silti enemmän innoissaan ilmojen viilenemisestä ja myöhemmin syksyllä alkavasta lemppariharrastuksesta -valjakoinnista. Kylmemmät ilmat on kyllä tuoneet mukanaan melkoisen paljon lisäbuustia neitien energiavarastoihin, joinain päivinä tuntuu, ettei niiltä lopu virta sitten millään!

Jospa niitä kauniita ja lämpimiä päiviä vielä siunaantuisi tälle kesää, niin voitaisiin taas nautiskella yhdessä takapihalla auringosta. Näin ikkäästi:


Filjan synttäreitäkin päästiin juhlistamaan aurinkoisissa merkeissä. Neiti sai nakki-maksalaatikkokakkua ja uuden lelun lahjaksi. Niin ja kävihän se synttäriviikonloppuna hakemassa yhdestä näyttelystäkin itselleen lahjan; ERI SA1 -tuloksen ja junioreiden ROP -palkinnon! Että ei yhtään hullummat 1-vuotissynttärit. ;)