7/31/2013

Yhteensopivat varusteet urheiluun

Oli ihan pakko pyytää miestä nappaamaan tämän aamun "asu"kuvat, kun satuin aamulla vetäisemään ihan ajattelemattani päälle keskenään näin hyvin mätsäävät urheilukamppeet. :D Pinkkiä, lilaa ja violettia. Kuka sanoi, että urheillessa pitää näyttää asialliselta tai pukeutua tylsään mustaan ja valkoiseen? Myönnettäköön, että allekirjoittaneelta itseltäänkin löytyy sieltä urheiluhyllyltä enemmän niitä tylsiä ja turvallisia värejä, mutta kyllähän nämä värikkäät tuo lenkille tai salille ihan omanlaisensa mielekkyyden ja tekemisen ilon!

Otokset on räpsitty lenkin jälkeen ja aamulla kun urheillaan niin ollan tietysti meikittä, joten mahottoman edustavat naamakuvat luvassa - tosin eihän se pärstäkerroin näiden kuvien pointti olekaan!

Näin lämpimällä ilmalla tuntuu, että naama ei saa ollenkaan happea, mikäli urheilee meikit päällä, esimerkiksi suoraan töiden jälkeen. Muutenkin olen huomannut, että ihoni herkät kohdat, kuten juurikin silmänaluset ja -ympärys reagoivat kesäisin kuumuuden ja hikoilun yhteisvaikutuksena siten, että ne alkavat kutiamaan. Onko muilla vastaavia vaivoja?

Ilma oli tänä(kin) aamuna jotenkin superpainostava, mutta siitä huolimatta yritin puskea menemään ja pienen tankkauksen jälkeen suunnistin vielä aamusalille (ensimmäistä kertaa sitten ööö kuukauteen... hävettää ihan).



Hiuspanta : Bodywatch / Paita : Energetics / Sortsit : Adidas / Kengät : Salomon / Juomavyö : Adidas

Nyt on puolitoista viikkoa painonpudotus-projektia takana ja eilen oli ensimmäinen päivä, kun tuntui siltä, että maailma romahtaa. Siirryin nimittäin seuraavalle tasolle (eli otin ruokavaliooni vähän lisää syötävää oikean ruuan muodossa) ja kehoni meni ihan hämilleen siitä, mistä sen pitäisi energiansa ottaa -yllättäen saadusta oikeasta ruuasta vai siitä rasvasta. Lopputulos olikin se, että makasin koko päivän sohvalla kykenemättä oikeastaan yhtään mihinkään. Päässä humisi ja pyörrytti joka kerta kun nousin ylös. Nälkä oli hirmuinen ja teki vain mieli lopettaa. Mies yritti lohduttaa sanomalla, että jokaisen painonpudotus-taival ja sen kokeminen on yksilöllistä ja että yleensä tällainen olotila tulee Cambridge-ohjelman kolmantena päivänä (jonka kerrotaan olevan se pahin). Meikäläiselle se kolmas päivä vaan vilahti ohi, joten kaippa tämä oli odotettavissa. Mutta yhh, mikä olo! Tänään tuntuu taas keho ja mieli pelittävän ihan eri tavalla, joten jospa tämä tästä taas jatkuisi eteenpäin. Onneksi en eilen luovuttanut, vaikka mieli olisi tehnyt.

Nyt kuitenkin tuon keittiön sekasortosiivon kimppuun.. Reipasta päivää muruset!

7/30/2013

Kesän kukkia

 
Vaikka kesäisin kodin siivoaminen ja siisteyden ylläpitäminen onkin välillä retuperällä (tätä eivät kyllä usko ne ystäväni, jotka pitävät minua siivousintoilijana ja täytenä siisteysfriikkinä ;), on ihana kohottaa kodin yleisilmettä kesän kukilla, luonnonkukilla. Tässäpä siis kukkainen siivu makuuhuoneestamme:




 Maljakko kukille löytyi Stockan alesta.

Täällä alkoi tänään taas sadekausi; loppuviikolle on luvattu enemmän tai vähemmän sadetta ja pilvistä. Hyvä hetki siis paneutua kesäkuvien läpikäymiseen ja käsittelyyn. Kunhan saisin ensin itseni irti noista sadoista ruokablogeista, joiden sivuilla olen uusien (terveellisempien ;) reseptien toivossa seikkaillut jo luvattoman monta tuntia tällä viikolla...

Reipasta tiistaita teille!

7/29/2013

Cambridgella

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! Tänään olisi luvassa juttua siitä laihduttamisesta, painonpudotuksesta. Heti alkuun haluan korostaa, että tämä postaus ei ole maksettu mainos, vaan kerron täysin omakohtaisia kokemuksia laihduttamisesta Cambridge -nimisen ohjelman avulla. Lähdin kokeilemaan nimenomaan tätä laihdutusmenetelmää mieheni avustuksella; hän kun toimii yrityksessään fysioterapeutin ja personal trainerin ammatin ohella myös Cambrdige-valmentajana. Tuntui turvalliselta kokeilla tällaista itselle vierasta dieettiä, kun oma mies tietää prikuulleen, miten homma toimii ja myös sen, että ohjelma on turvallinen!

Oon nyt siis pudottanut painoa viikon verran laihdutusohjelman parissa nimeltään Cambridge. Osa varmaan on kuullut kyseisestä ohjelmasta, osa taas miettii, että mikä ihme se on (niin kuin meikäläinenkin mietti vielä vähän aika sitten). Cambridgessa on erilaisia ohjelmatasoja, joista voi valita itselleen sopivimman/mieleisimmän, josta lähteä liikkeelle painonpudotuksessa. Taso 1 on totaalinen paasto eli sen aikana syödään 3 kertaa päivässä ja jokainen ateria on Cambridgen oma ateria (keitto, patukka, puuro tai smoothie). Tasosta 1 eteenpäin mentäessä voi ruokavaliossa olla muitakin tuotteita, eli ns. oikeita ruokiakin. Mikäli toiveena olisi pudottaa paljon ja/tai nopeasti kiloja, voi aloittaa tasosta 1 tai 2. Mikäli taas pudotettavaa ei ole paljon ja/tai sillä ei ole kiire, voi ottaa Cambridgen tuotteet osaksi omaa terveellistä ruokavaliotaan. Mikäli aloittaa tasoilta 1 tai 2, siirrytään sieltä pikkuhiljaa 1-2 viikon jaksojen jälkeen kohti seuraavaa tasoa, kunnes päästään siihen lopputulokseen, että Cambridge-tuotteet ovat joko pienenä osana ruokavaliota tai eivät lainkaan.

Meikäläinen aloitti tasolta 2, eli syön aamulla ja illalla Cambridge -tuotteen ja päivällä kevyen (n. 400kcal) ruuan. En tahtonut lähteä ihan pohjilta, eli tasolta 1, sillä tiedän itseni ja nirsouteni sekä ruuan kaipuuni. :D Eli koin, että on saatava ruokavalioon edes yksi "oikea" ateria. Yleensä tasolla 1 ja 2 ollessaan muutamat ensimmäiset päivät ovat nälkäisiä ja vatsa kurnii. Sitten keho menee ketoosi-tilaan, joka tarkoittaa suomeksi sanottuna sitä, että kehossa ei ole enää hiilareita, joita kuluttaa, joten kaikki energiankulutus lähtee rasvoista. Tällöin myös näläntunne häviää. Itselläni meni ketoosi-tilan saavuttamiseen melkein viikko, joten kaikki on hieman yksilöllistä. Nälkää en enää tunne, mutta oloni ei myöskään ihan hurjan energinen ole. Sinänsä on kuitenkin jännä, että vaikka syön päivässä niin vähän (etenkin verrattuna entiseen syömiseeni), en ole kertaakaan kuurini aikana potenut oksettavaa tai pahaa oloa! Kuulemma se johtuu siitä, että kaikki Cambridge-tuotteet sisältävät sen verran tarpeellisia mineraaleja, hivenaineita yms. mitä keho tarvitsee, ettei huonoa oloa pääse kehittymään (vatsan kurnimisen lisäksi).

Tässä muutamia malliesimerkkejä aterioista, joita olen viime viikolla syönyt:





Niin kuin huomaatte, jokainen päivän ateria koostuu suurilta osin salaattiaineksista -lisänä on joko 100g kalaa (minun tapauksessani suosikkiani lohta!) tai about 100g kanaa (itse olen syönyt broilerin koipia ilman nahkaa sekä kanan minuuttipihvejä). Lisäksi 1-2 ruokalusikallista rasvatonta raejuustoa. Loppuviikosta sain ottaa ateriaani mukaan yhden kananmunankin, wuppiduu!

Lisäksi, mikäli nälkä on sietämätön ja seuraavaan ateriaan on vielä tunteja aikaa, on luvallista (ainakin tasolla 2) popsia marjoja silloin tällöin -kunhan ei aivan övereitä vedä.

Niin ja se vesi! Koska ruokaa saa syödä niin vähän eikä keho täten saa aterioista tarvittavaa osaa päivän vesimäärästä, tulee vettä juoda päivän aikana 3 litraa. Ensimmäisinä päivinä ainakin itsestäni tuntui siltä, että jouduin juomaan kokoajan ja ravaamaan vessassa jatkuvasti. Toisaalta olen todella huono juomaan vettä yleensäkin, juon taatusti normaalioloissa aivan liian vähän, joten tuntemukset saattoivat johtua siitäkin. Nyt viikon jälkeen saatan aivan ihmetellä, kun jo alkuillasta 3 litraa on juotu.

Tarkan ruokavalion lisäksi olisi hyvä, jos pystyisi jonkin verran myös urheilemaan. Itse en pystynyt ensimmäisinä päivinä oikein muuta kuin makaamaan ja vähän siivoamaan kotona, mutta nyt olen jo varovaisesti alkanut käymään lenkillä. Tällä viikolla uskaltaudun ehkä jo salille.
 

Heräsikö teille kysymyksiä tästä painonpudotusmuodosta? Omia tuloksiani voin toki tältä viikon ajalta valottaa teille, mikäli se jotakuta kiinnostaa.

Lisää tietoa Cambridgesta löytyy tietysti ohjelman omilta nettisivuilta:  http://www.cambridgeohjelma.fi/


7/27/2013

Torilla Vaasassa

No niin! Vihdoin päästään näihin kesälomareissu-postauksiin! ;) Vaasassa yövyimme aivan keskellä kaupunkia; torin ja (vaate)liikkeiden tuntumassa. Hieman olin äimistynyt Vaasan torista, vai pitäisikö sanoa "torista", siellä kun oli päiväsaikaankin vain muutama hassu koju. Kotikaupungissa Oulussa kun on tottunut siihen, että kesäisin tori on tupaten täynnä niin kojuja kuin ihmisiäkin.






Saatiin kuitenkin torilta kaipaamamme mansikat hankittua ja muutama läheinen vaatekauppakin kierreltyä. Saavuimme Vaasaan iltapäivän puolella, joten melko pian alkoi nälkäkin kurnimaan vatsassa. Päädyimme hakemaan hotellin ravintolasta Amarillosta ruuat mukaamme ja painelimme mutustelemaan näitä kuvissa näkyviä taivaallisen herkullisia hampurilaisia (vuohenjuustolla höystettynä!) hotellihuoneeseemme. Noitahan täytyi päästä testaamaan vielä uudemmankin kerran kotiin palattuamme, että maistuvatko yhtä hyviltä täällä kotihuudeilla -no maistuivathan ne! ;)



Ruoan jälkeen täytyi tietysti ottaa pienet ruokalevot. Illemmalla lähdimme sitten koirien kanssa valloittamaan Vaasan satamia ja puistoja. Siitä lisää toisella kertaa -nyt kutsuu nimittäin perkkaushommat. Tultiin juuri mustikkametsältä ja iso sangollinen Suomen superfoodia odottaa pakastamista. :)

ps. Kiva, että siellä on painonpudotuksesta kiinnostuneita lukijoita, olenkin jo valmistellut paria postausideaa ja räpsinyt kuvia aiheeseen liittyen! Jotenka; stay tuned! ;)

7/25/2013

Traileri

 
Muutama päivä sitten julkaistiin The Hunger Games: Catching Fire -elokuvasta uusi traileri. Tässäpä teillekin, varmaan joukosta löytyy muitakin Nälkäpeli-faneja kuin meikäläinen. ;) Iiiih!! Enää muutama kuukausi!

Nousi muuten melekoset kylmät väreet iholle, kun vahtasin tätä traileria. Oi että.




7/24/2013

Nälkä

Taas on kesä vienyt tätä tyttöä mennessään ja blogi on jäänyt taka-alalle. No mutta näinhän sen kuuluu kesällä ja lomaillessa mennäkin! ;) Tosin tällä viikolla ei kovin lomailulta ole tuntunut tämä eläminen ja oleminen, sillä maanantaina aloitin itseni(kin) suureksi järkytykseksi pienen kevennyskuurin... Jos jollekin on Cambridge-ohjelma tuttu, niin sen avulla meikäläinenkin täällä koittaa taikoa kesäläskejä vähemmäksi! :D En tiedä, onko täällä ketään laihduttamisesta kiinnostunutta lukijaa paikalla, joten sanottakoon nyt vain lyhyesti sen verran, että herkkuja ei tipu meikäläiselle ihan vähään aikaan ja muukin syöminen (ja juominen, paitsi tietysti vesi, jota pitää litkiä 3 litraa päivässä) on aika tiukilla. Nälkä meinaa vaivata näinä ensimmäisinä päivinä - etenkin kun näitä alla olevia herkuttelukuvia katselee. Ajattelin oikein piruuttani kiusata ja testata itseäni näillä tämän postauksen kuvilla. ;)

Vietettiin siis jokunen viikko sitten kunnon herkku-mättö -päivää, kun oltiin lomailemassa ystävien luona Etelä-Suomessa. Pistettiin lempparijuustot ja -tuorejuustot, suolaiset keksit ja sipsit sekä makeatkin herkut esille ja syötiin ittemme kipeiksi. :D



Kiinnostaako jutut painonpudotuksesta?

Ihanaa muuten, että hellesäät palasivat takaisin! Jos nyt ei mihinkään järkevään oo energiat tällä viikolla riittäneet, niin auringon palvomiseen siitäkin eestä! Paistaaks siellä?

7/15/2013

Loma-arkea

Hiiohoi! Nyt on näytelmät näytelty vähäksi aikaa (ensi viikonloppuna tosin vielä Tornion näyttelyn rykäisy) ja voi keskittyä taas olennaiseen; lomailuun. Taas pitää heti ekaksi ihmetellä tuota säätä... Nimittäin helteet loppuivat kuin seinään, kun minun ja miehen yhteinen loma alkoi. :D Aika tylyä! Tässä on kohta kolme viikkoa menty pelkässä sadesäässä (2-3 lämmintä päivää lukuunottamatta, jotka kylläkin oltiin reissun päällä), alkaa kohta sisätilojen lomatekemiset loppumaan.

Yksi ainakin omista suosikeistani sadepäivinä on ollut keittiön pöydän ääressä sisustuslehtien selailu. Olen keräillyt useita kertoja viikossa kotiin kesäkukkia ja niitä kelpaakin ihastella nyt kun vielä kesää riittää. Lehtien kaverina voivat toimia vaikkapa karkit ja kesäinen skumppa. ;)




Tuo musta lasimaljakko on löytö Ikeasta, jossa pyörähdimme pari viikkoa takaperin. Aika kiva! Oon viime aikoina hamstrannut näitä kukkamaljakoita jos minkämoista kaappeihin, selvästi jokin villitys meneillään... Tänäänkin löysin Stockan alesta sellaisen oikein kivan, valkoisen, maljakon. Mies vaan huudahti kuultuaan ostoskassini sisällön, että "TAASKO joku ruukku?!". :D



Tänäänkin on ripotellut vettä, joskaan ei onneksi koko päivää; mies sai vihdoin pestyä painepesurilla kaikki meidän matot. Kuulin myös viikonloppuna kauheita uutisia mansikkalaatikoiden katoamisesta kauppojen ja torien hyllyiltä, joten pyyhällettiin heti aamusta kauppaan ja ostettiin vielä yksi laatikollinen kesän makeutta pakkaseen.

Lounaaksi herkullista lohisalaattia ja jälkkäriksi lättyjä. Mmm. Puolen tunnin päikkäreiden jälkeen rouva läks kaupungille (ikkuna)shoppailemaan ja myöhemmin kun mieskin liittyi seuraan, käytiin ruokailemassa Amarillossa ihan parhaat hampurilaiset vuohenjuustolla. MMM.

Että tällainen lomapäivä täällä tänään! Palailen meidän lomareissun kuviin ja tunnelmiin joskus toisella kertaa, jotenkin oon vieläkin niin lomalla, etten saa oikein järkeviä postauksia aikaiseksi.. Illanjatkoja! :)

7/12/2013

Kesäloman Road Trip

Eihän me maltettukaan tulla lomareissultamme kotiin alkuviikosta niin kuin alunperin oli tarkoitus, vaan mentiin täysin lomafiiliksellä ja jatkettiin matkaa suoraan mökille. Ai että. Siellä se sielu ja mieli taas lepäs. Tänään oli pakko viimein pakata auto ja palata kotikonnuille, sillä viikonloppu on täynnä näyttelyitä. Tämä iltapäivä onkin hurahtanut koiria pestessä ja kuivatessa, pyykkiä pesten ja laukkuja purkaen. Blogihiljaisuutta tiedossa siis ainakin viikonlopun yli.

Mutta tässä jo pientä esimakua siitä, millaisissa maisemissa meidän poppoomme seikkaili (kuvia on taas sen tuhat, milloinhan ne ehtisi käydä läpi..?). Ensin huristeltiin maalle - Etelä-Pohjanmaan tuppukylään lomailemaan ystävien luokse. Iltakävelyillä meikäläinen heilui tietysti kameran kanssa ympäriinsä ja ystävät nauroivatkin päätään puistellen, kun intoilin pelloista ja niityn kukista. No onhan se tällaiselle kaupunkilaiselle melko eksoottista! ;)



Seuraava etappimme löytyi rakkaan kotikaupunkimme kaltaisesta rannikkokaupungista - Vaasasta. Merituulen puhaltaessa keskellä ostoskatuja tuli hyvin kotoinen fiilis. Kaunis kaupunki kerta kaikkiaan, tähän(kin) paikkaan palaan vielä tarkemmin ja runsaampien kuvapläjäysten kera. ;)




Vaasasta meidän oli tosiaan tarkoitus palata kotiin, mutta onneksi lomalla saa muuttaa mieltään ja tehdä asioita ihan extempore! Kuusamossa koiratkin sai juosta ja leikkiä vapaana mielin määrin, oi että sitä riemua!


Kuinkas teillä hurisee? Joko lomat on lusittu vai kenties vasta edessä päin? Meillä olisi vielä viikko yhteistä lomaa jäljellä, täytynee ottaa siitäkin kaikki ilo irti, vaikka tuo säätiedotus yrittääkin sabotoida meidän hellefiiliksiä..

7/05/2013

Matkaan taas lähden nyt...

Kohti Etelä-Suomea matkamme käy! Huomenna pakataan autoon koirat ja laukut, pistetään volat kaakkoon ja huristellaan ystävien luokse kyläilemään. Ensi viikolla jatkamme sieltä vielä matkaa erääseen kesäiseen rantakaupunkiin hotellilomailemaan pariksi päiväksi ennen kotiin paluuta. Ihanuutta!

Postauksen kuva liittyykin enemmän tähän päivään kuin tulevaan matkaamme (ja please, ignoratkaa tuo todella ryppyinen hame, lomalla ei näemmä ehdi viitsi vaivautua edes silittää!). Vietin nimittäin shoppailupäivää Helsingistä lomailemaan tulleen ystäväni kanssa. Tein aivan uskomattoman hyviä vaatelöytöjä! Näköjään kannattaisi useamminkin lähteä ostoksille ystävän kanssa. ;) Shoppailukierroksen jälkeen oli päästävä pulahtamaan järveen, mies ja koirat lähtivät kaveriksi, ja illemmalla saatiin vihdoin ja viimein (meidän yksi ikuisuusprojekteista) siivottua ja pestyä auto reissukuntoon. Kivempi körötellä pitkää matkaa siistissä autossa.

Nyt taitaa uni kutsua, palaan astialle reissun jälkeen. Ensi viikkoon siis muruset, leppoisaa viikonloppua! :)



Paita : Cristelle & Co. / Hame : Object / Rannekoru : Oxxo / Korvakorut : Snö of Sweden / Sandaalit : K-Kenkä

7/02/2013

Sadepäivänä

Tämä viikko on ollut oikea sadeviikko! Ja jatkuu vain, niin säätiedotus ainakin uhkaili.. Ollaan siis puuhailtu kaikkea kivaa sisätiloissa, kuten herkuteltu mansikoilla, katseltu leffoja, luettu kirjoja ja kuunneltu sateen ropinaa. Ihana, kun ei ole kiire mihinkään! :) Eilen tehtiin myös extempore-reissu Haaparannan Ikeaan. Matkalla tuli kaatamalla vettä ja mä pidin silmiä kiinni aina kun mies ohitteli rekkoja... Ikean saaliista lisää, kunhan saan aikaiseksi räpsiä kuvia. Ainakin tuo alla olevassa kuvassakin näkyvä, rikkinäinen, aurinkovarjomme on saanut väistyä uuden ja paremman varjon tieltä. ;) Onko siellä joku muukin ihan lomalla? 

Mua kutsuu nyt sauna, joten toivottelen teille näiden sadepäivän kuvien myötä oikein mukavaa tiistai-iltaa!