5/31/2013

Stockholm : Pink park

Tukholman keskustasta löytyi myös toinen pieni puisto, joka oli kyllä aivan vertaansa vailla! Alue oli täynnä puita, jotka kukkivat vaaleanpunaisina. Oli suihkulähteitä ja koristeellisia penkkejä. Niin kaunis, rauhallinen ja viihtyisä alue keskellä vilkkaita ostoskatuja. Oi että.













Oi kun pääsisi vilvoittelemaan tuon suihkulähteen äärelle, istuskelemaan jollekin noista kauniisti koristelluista puistonpenkeistä, voisi sulkea silmät ja kuunnella lintujen laulua ja aistia kukkien tuoksun... 

Mutta ei auta kuin lähteä kauppaan kaksi metriä pitkän ostoslistan kanssa! Huomenna juhlitaan taas ja ajattelin tehdä vieraille jotain pientä suolaista tarjottavaa. Grilliruuat ja asiaan kuuluvat janojuomat ovat vielä ostamatta ja toiveissa olisi löytää samalla reissulla etupihalle jokin amppelin tyylinen.

Oikein ihanaa viikonlopun alkua kamuset! <3 Ja mikäli siellä joku toinenkin meinaa juhlia tänä viikonloppuna, niin ei muuta kuin railakkaita ja aurinkoisia pirskeitä!

5/30/2013

Vihertää

On hauska katsella Etelä-Suomeen sijoittuvien blogien kuvia puutarhan viherloistosta; siellä tuntuu jo kaikki kukkivan ja olevan täydessä loistossaan. Täällä sen sijaan kasvit vasta puskevat esiin mullasta. Niin, paitsi ne himskatin rikkaruohot, jotka kyllä kasvavat ja leviävät alta aikayksikön! Mutta tosiaan, vaikka lämpöä ja valoa piisaa, ei meidän takapiha kylve väriloistossaan vielä näin toukokuun lopulla. Onhan tässä tosin koko kesä aikaa. :) Alla otoksia sekä niistä puutarhaan halutuista kasveista että myöskin niistä ei halutuista.










Taas on kuvat jokseenkin koirapainotteisia -sorry! Johtunee siitä, että en näillä helteillä ole oikeastaan muuta jaksanut kuvailla kuin karvaisia kamujani takapihalla. :D Jotenkin tämä kuumuus tuntuu vievän kaiken energian, on jo vähän sellainen olo, ettei pysty keskittymään kunnolla mihinkään kun on niin hiostavan kuuma kokoajan. Toisaalta eipä tällaisina päivinä kai tarvitsekaan sen kummempia järkeillä, sen kun vaan viettää aikaa ulkona ja nauttii kesästä! Huomenna voisin kuitenkin koittaa skarpata vähän ja ottaa kameran tähtäimeen muitakin juttuja.

Mutta mitäs teille kuuluu? Onko tämä lämmin sää ajanut teidätkin pois koneiden ääreltä?

5/29/2013

Biitsileikit

Huh hellettä! Tässähän alkaa kohta sulamaan, jos lämpötilat vielä kovin nousee. :D Mutta ihanaahan se on että aurinko paistaa ja on lämmintä. Tänään en tosin uskaltanut enää nokkaani työntää takapihan puolelle, etten vaan ala jo hiillostumaan, sen verran on väriä meikäläisen ihoon viime päivinä imeytynyt. Auringon oton lisäksi ollaan viime päivinä käyty ahkerasti lähistöllä sijaitsevalla biitsillä -tai no uimamontuksi me sitä kyllä kutsutaan. Koirat on olleet onnensa kukkuloilla juostessaan vuoroin vedessä ja vuoroin hiekalla. Ai miten niin sotkuista touhua? ;) Vesikin on ollut jo sen verran lämmintä, että itsekin tarkenin jopa varpaita uittaa siinä. :D Mutta eikös vain näytäkin huippukivalta touhulta tämä biitsielämä -ainakin Ciran ja Filjan vinkkelistä katsottuna:














Onneksi tuo kaikki kura ja hiekka varisee turkin kuivuttua maahan. Ei ois nimittäin kovin miellyttävää pestä noita kahta jokaisen uintireissun jälkeen! Vaikka kyllähän tuota imuria saa päivittäin olla heiluttelemassa. ;)

Nyt on kuitenkin uintireissut vähän aikaa tauolla, kun Filja poloinen satutti aamulenkillä tassunsa johonkin. Nyt tassu on paketissa ja raasulainen nostelee kipeää koipeaan vähän väliä. Kaikkea sitä sattuu ja tapahtuu, kun touhuilee!

psst. Se olis tänään taas Greyn Anatomian aika! Saa nähdä, miten Baileylle käy ja selviääkö potilaiden tulehduksien syy...

5/28/2013

Stockholm City

Takaisin Tukholmaan! Sunnuntaina tallusteltiin koko reissuporukalla Tukholmaa ristiin rastiin -tosin vanhassa kaupungissa ei tällä kertaa lähdetty käymään. Sen sijaan vaelleltiin pieniä kujia pitkin, ihasteltiin kaupunkimaisemia ja herkuteltiin paikallisissa ravintoloissa. Sattuipa kerrankin sopivasti sään suhteen, nimittäin aurinko porotti täydeltä taivaalta koko sen ajan, kun meikäläinen heilui kameran kanssa muun porukan perässä ulkona ja melkeimpä samalla hetkellä, kun astuimme erääseen ravintolaan, taivas repesi! Ja jälleen, kun lounaat oli nautittu ja palasimme ulkoilmaan, aurinko paistoi.







Ja meikäläinen se taas keskittyi noihin lamppuihin... Olen joskus tainnut mainitakin, että (etenkin) ulkomailla kiinnitän huomiota katulamppuihin -ja useimmiten ne täytyy myös tallentaa kameraankin. ;) Muutenkin Tukholman keskusta oikein pursusi kauniita, kiehtovia ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Harmi vain, etten ihan jokaista niistä viitsinyt jäädä kuvailemaan, matkassa kun oli muitakin ihmisiä. Mietinkin siinä jossain vaiheessa, kun pysähdyin sen miljoonannen kerran räpsäisemään kuvan jostain oksan varresta, että kameran kanssa (pakonomaisesti) heiluva tyyppi lienee kaikista rasittavin matkakumppani. :D







Tänään aamulla oli sellainen olo, että hitsi vieköön, piut paut tuolle 2 viikkoa kestäneelle flunssalle, mä lähden salille! Liekö koko flunssa sitten "vaan" jotain siitepölyihin liittyvää oireilua, mutta tuntui se kestävän saleilun. Että jes!! Sen verran sinne meinasi kuitenkin sulaa, että kesän reenailut lienee parasta toteuttaa joko aamulla tai illalla. EI päivällä.

Nyt jotain lounasta ja sitten pyykkivuoren kimppuun! Kivaa tiistaita!

ps. Täällä ollaan jo (kaksi päivää Netflixin tilaamisesta) menossa jaksossa 14... Siinä Chuckissa meinaan. Ja ei, tää ei oo yhtään koukuttavaa.

5/26/2013

Jos et saa unta, laske elefantteja.

 
Erittäin vitsikkään otsikon siivittämänä itse asiaan, eli näihin uusiin yöseuralaisiini, elefantteihin. Näyttää kivalta ja tuntuu kivalta! Ja miten niin meillä on kaksi valkoista, karvaista, koiraa.. Ihan vaan sillä meinaan, jos näistä pussilakanoista jonkun haittapuolen tahtoo löytää.




Mitäs te ootte puuhastelleet viikonloppuna? Täällä ollaan viihdytty ulkosalla tämäkin päivä ja aika lailla samoissa merkeissä kuin eilinenkin - eli grillaten, aurinkoa palvoen ja rannalla koirien kanssa leikkien. Eilen illalla innostuttiin tilaamaan Netflix (ja mieshän innostui nimenomaan siitä, että sitä saa käyttää kuukauden ajan täysin ilmaiseksi) ja ollaankin nyt toljotettu sieltä löytyvää Chuckin 4. tuotantokautta jo aika monta jaksoa. ;) Sitähän ei nimittäin vielä olla esitetty meitien telkkarikanavilla! Takaisin siis Chuckin pariin, morjens!

5/25/2013

Näytä mulle missä sul on rusketusraidat

 
Hohoo! Mä en vaan kyllästy puhumaan tästä loistavasta säästä, joka tällä viikolla on meitä hellinyt täällä yleensä aina yhtä viileässä Oulussa (kiitos merituulen). Ihan luksusta! Tässähän alkaa jo huomaamaan ihon värieroja meikäläisen ja kalkkilaivan kapteenin (aviomieheksenikin kutsutaan) välillä. Rusketusraidat = kesä ?

Tänään aamu alkoi pikaisella siivouksella, ennen kuin aurinko alkoi kunnolla lämmittämään, kuumuudessahan ei mitenkään kovin miellyttävä ole heilua imurin kanssa. Päivemmällä lähdettiin kaverin kanssa viemään meidän koirajoukkio vähän viilentymään viime kesänä löytämällemme uimamontulle, jossa siis koirillakin on lupa uida. Vielä ei Filja uskaltautunut uimaan asti, vaikka hienosti vettä tunnustelikin, Cira puolestaan ryntäsi samantien veteen polskimaan. Meidän vesipeto.

Iltapäivä menikin melko leppoisasti takapihalla lueskellen (mulla on Nälkäpelistä Vihan liekit -osio menossa uusintakierroksella) ja miehen kotiutuessa töistä myös grillaillen. Tehtiin (taas) ihan törkeen hyvän makuiset hampurilaiset ja syönnin päälle valuttiin sohvalle katsomaan eilinen leffa (jep, nukahdettiin illalla kesken kaiken, kello tais olla jopa kymmenen...) loppuun.





Niin kiva päivä! Toivottavasti teilläkin on ollut mukavaa. :) Nyt jotain pientä naposteltavaa ja takaisin telkun ääreen rentoutumaan, kivat illat!